Știri

martie 09, 2016

Share:

Au fost reluate lucrările la parcarea subterană din str. Independenţei

news-image

Pe strada Independenţei se află în lucru parcarea subterană pe trei niveluri, care va avea în total 448 de locuri de parcare, suprafaţa întregii parcări fiind de cca 4500 mp.

Stadiul lucrărilor la parcarea subterană de pe strada Independenţei se prezintă astfel: până la ora actuală s-au executat pereţii mulaţi în totalitate; s-a turnat grinda de solidarizare; s-a executat săpătura generală între axul 1 şi 16, urmând ca în perioada următoare să se facă şi săpătura între axul 16 şi 19; s-au turnat 3 blocuri de fundaţie izolată.

În continuare se vor turna celelalte blocuri de fundaţie, se vor realiza stâlpii de susţinere, se vor turna cuzineţii (element de construcţie confecţionat din beton armat, piatră dură etc., aşezat între un bloc de fundaţie şi un stâlp, având ca scop transmiterea greutăţii la blocul de fundaţie respectiv). Peste blocuri se vor realiza diafragmele, ridicându-se astfel întreaga construcţie. Totodată, urmează să se realizeze hidroizolaţia pentru prelingerea apei.

Lucrările la parcarea subterană au început în luna februarie a anului trecut, fiind executate de SC Construcţii Bihor SA.

Termenul de finalizare este de 18 luni de la începerea lucrărilor, iar valoarea contractului este de 24.151.543,64 lei fără TVA.

La încheierea lucrărilor, municipalitatea va plăti 70% din valoarea acestora prin Administraţia Domeniului Public, în termen de trei ani, printr-un credit furnizor, iar firma RCS-RDS , care deţine o parte din terenul pe care se va construi parcarea, va contribui cu 30% din valoarea totală a lucrărilor. După finalizarea execuţiei, parcarea subterană de pe strada Independenţei va intra în patrimoniul Direcției Patrimoniu Imobiliar.

De asemenea, Primăria Oradea doreşte să amenajeze deasupra parcării subterane o piaţetă, planul de amenajare al acesteia urmând să conveargă ca aspect cu zona centrală şi cu proiectul Pieţei Unirii.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut