Știri

februarie 05, 2015

Share:

Bazinul Olimpic va găzdui a VI-a ediție a Memorialului ”Herman Schier”

news-image

Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” va găzdui în perioada 7 – 8 martie 2015cea de-a VI-a ediție a concursului de natație Memorialul „Herman Schier”.

Memorialul „Herman Schier” este cel mai important concurs de înot organizat în ultimii douăzeci de ani în Oradea, devenind deja o tradiţie în nataţia orădeană şi românească. Acesta este organizat de C.S.M Oradea, Clubul Sportiv Crișul și L.P.S. Bihorul.

Termenul limită de înscriere al participanților este 1 martie 2015.

Herman Schier – primul înotător român care a înotat suta de metri sub 56 secunde

Competiţia poartă numele regretatului antrenor orădean Herman Schier (1945 – 2007), primul înotător român care a înotat suta de metri sub 56″.

Herman Schier s-a născut în anul 1945 în URSS. Copilăria și-a petrecut-o la Reșița, unde a început să practice înotul la Clubul Olimpia Reșița. Primele rezultate de valoare le-a obținut la vârsta junioratului, când în 1963 devenea campion la juniori la proba de 100 m liber. Apoi a fost campion național la seniori, maestru al sportului, el fiind primul înotător roman care a coborât sub 0’56” la 100 m liber. Totodată, Herman Schier a reprezentat România la numeroase concursuri internaționale, unde a obținut rezultate de valoare. A făcut parte din lotul olimpic pentru Mexic în anul 1968, dar din păcate lotul masculin nu a mai efectuat deplasarea.

Anul 1969 a însemnat debutul ca antrenor la Clubul Sportiv Crișul. În această perioadă a contribuit la creșterea multor generații de înotători de valoare, care au devenit în timp campioni naționali, balcanici, maeștri ai sportului.

În perioada cât a activat la Clubul Crișul, sportivii antrenați de Herman Schier au stabilit peste 350 de recorduri naționale la copii, juniori și seniori. Anul 1977 a fost unul de glorie, deoarece a fost anul în care s-au stabilit 100 de recorduri: 5 recorduri la seniori, 23 la juniori, 71 la copii și 1 record balcanic. Datorită rezultatelor deosebite, sportivii orădeni Horvath Ildiko, Szakadati Ladislau, Mady Levente, Neagrău Horațiu, Kuglis Edith, Bay Laszlo au obținut titlul de maeștri al sportului.

Dacă ar fi să enumerăm sportivii care au adus faima Clubului Crișul, lista ar fi una foarte lungă: Zaborski Ildiko, Goina Cosmin, Neagrău Cornel, Birini Bella, Bentzik Gyuri, Drăgan Cristian, Petruț Noemi, Vamoși Angela, Groza Dan, Groza Monica, Biriș Giorgiana, Foran Angela, Tinca Dan, Dunca Gheorghe, Bokor Tibor, Vardai Noemi și mulți alții.

Memorialul Herman Schier a ajuns la a VI -a ediție

Memorialul „Herman Schier” va reuni și anul acesta la start un număr mare de tineri sportivi, născuţi în anii 2007 și mai mici, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 – 2001, 2000 – 1999, 1998 și mai mari (OPEN). Sportivii participanți trebuie să aibă obligatoriu viza medicala la zi.

Pentru orice detalii suplimentare legate de organizarea concursului, pot fi contactați telefonic antrenorii: Georgeta Schier tel: 0721.422.335 și Illes Zsolt tel : 0740.295.223 sau pe email zsoltswim@yahoo.com

Concursul va avea loc în data de 7 martie, ora 14:00 și 8 martie, ora 10:00 la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

„Ne bucurăm că am ajuns la cea de-a VI-a ediție a Concursului de înot „Memorial Schier Herman” și sperăm că și această edițe va atrage la fel de mulți sportivi. Îi așteptăm pe toți iubitorii acestui frumos sport să vină în tribune, să fie alături de sportivi și să îi încurajeze pe tinerii participanți la competiție”, ne-a declarat antrenoarea Georgeta Schier, soția regretatului antrenor Herman Schier.

Toate detaliile legate de regulamentul și organizarea concursului se găsesc în atașament.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut