Știri

august 18, 2017

Share:

CAMPANIA “SINGURI ACASĂ – AI GRIJĂ DE COPIII TĂI ORIUNDE TE AFLI!” CONTINUĂ

news-image

În cadrul Campaniei „Singuri acasă – ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!”, iniţiată de Administraţia Socială Comunitară Oradea, a avut loc, la sediul instituţiei, o nouă întâlnire cu persoanele în grija cărora se află copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Tema întâlnirii, susţinută de psihologul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Ioana Câmpan, a fost Relaţia de ataşament emoţional a copilului şi importanţa acesteia în formarea stimei de sine şi a dezvoltării inteligenţei emoţionale a copilului. Au fost prezentate metodele prin care se consolidează această relaţie prin dezvoltarea şi oferirea sentimentului de siguranţă, sprijin şi linişte. Cei prezenţi au aflat şi care sunt riscurile la care pot fi expuşi copiii lipsiţi de grija unuia dintre părinţi sau a ambilor, indiferent de vârstă, copilul suferind schimbări majore.

În prezent, consilierii Serviciului Protecţia Copilului din cadrul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea monitorizează un număr de 788 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

În acest sens, Administraţia Socială Comunitară Oradea urmăreşte menţinerea relaţiilor personale ale copiilor cu părinţii care sunt plecaţi la muncă în străinătate, organizează programe de educaţie parentală, organizează întâlniri cu persoanele care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copiilor, sprijină menţinerea unui contact permanent între reprezentanţii unităţii de învăţământ pe care o frecventează copilul şi persoana în grija căreia acesta a fost lăsat de părinţi, sprijină părintele sau, după caz, persoana în grija căreia a fost lăsat copilul în utilizarea unor metode de consiliere care să faciliteze comunicarea în familie, rezolvarea problemelor.

Directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Arina Moş, le-a mulţumit celor prezenţi pentru deschiderea manifestată faţă de acest eveniment: „Această întâlnire are loc, nu întâmplător, în luna august, perioadă în care părinţii acestor minunaţi copii se întorc acasă iar dumneavoastră puteţi să participaţi alături de noi şi să învăţăm de la specialişti cum să suplinim cel mai uşor lipsa părinţilor din viaţa nepoţilor dumneavoastră”.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut