Știri

decembrie 19, 2016

Share:

Casa Darvas – La Roche găzduiește expoziția de bijuterii ,,Podoabe Art Nouveau”

news-image

La Casa Darvas – La Roche a avut loc vineri după-masă deschiderea vernisajului de bijuterii „Podoabe Art Nouveau”, realizate de către Emanuel Dănuță.

Expoziţia este parte din proiectul „Atelier de artă decorativă”, care va continua cu expoziţii de vestimentaţie, urmând să se încheie în data de 8 martie cu o seară dedicată doamnelor şi domnişoarelor, având ca invitaţi personalităţi din lumea artistică internaţională.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Angela Lupșea, directorul Fundației pentru Protejarea Monumentelor Istorice, Anca Popescu din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Emanuel Dănuță, creator de bijuterii și accesorii.

„Este foarte important să continuăm cu evenimente ce completează și prezintă importanţa decorațiunilor interioare ale Casei Darvas, în special cele legate de simbolistica elementelor ce pot fi transpuse în obiecte de podoabă realizate din diferite materiale sau tehnici de prelucrare ale acestora. Considerăm că trebuie să ne deschidem publicului și să-l atragem în interiorul Casei Darvas pentru a descoperi și bunurile de patrimoniu achiziționate de Municipiul Oradea și prezentate într-o formă în care se conservă până la începerea procesului de restaurare”, a declarat Angela Lupșea la deschiderea vernisajului.

Timp de două săptămâni, atelierul de bijuterii al artistului Emanuel Dănuţă se mută la Casa Darvas – La Roche, unde se vor confecţiona bijuterii din mărgele folosind o combinaţie de tehnici right-angle-weave, peyote şi broderie în relief. Se folosesc materiale precum cristale Swarovski, cristal Preciosa şi cristal Celestial. Piesele folosite sunt pielea naturală, pietre semipreţioase, cupru oxidat sau placat cu argint. Modelarea pielii se face prin sculptură şi tratament termic. Cei care doresc să înveţe arta confecţionării bijuteriilor sau să cumpere sunt invitaţi la Atelierul Emanuel Dănuţă, de marţi până duminică, între orele 12,00 – 17,00.

Expoziția de bijuterii cu vânzare va rămâne deschisă publicului până în 31 decembrie 2016.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut