Știri

știri

iunie 26, 2024

Share:

Ceremonial militar de Ziua Drapelului Național

news-image

Ziua Drapelului Național a fost marcată azi, 26 iunie, printr-un ceremonial militar, organizat de autoritățile locale, în fața Primăriei Oradea.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfințire a drapelului național la Biserica cu Lună, urmată de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în fața Primăriei.

Primăria Oradea a fost reprezentată de primarul Florin Birta și viceprimarul Antonia Nica.

Din partea Consiliului Județean Bihor a participat vicepreședintele Mircea Mălan, iar din partea Instituției Prefectului Bihor subprefectul Botházy Nándor. Acesta din urmă a și citit mesajul prefectului Dumitru Țiplea: „Astăzi ne strângem cu bucurie și mândrie pentru a celebra una dintre cele mai importante sărbători naționale ale României – Ziua Drapelului Național. Drapelul Național al României este un simbol de unitate și identitate națională. Este un simbol al apartenenței noastre la o națiune puternică, care a trecut prin multe încercări și a rezistat. Tricolorul înseamnă luptă, unire, apartenență. Este un liant care de-a lungul timpului ne-a ajutat să menținem vie flacăra națională. Trebuie să fim conștienți că doar împreună, uniți sub același tricolor, putem fi puternici și să trecem cu bine peste toate încercările. La mulți ani români! La mulți ani România! La mulți ani scump Tricolor! Doamne ajută!”

Drapelul României a fost apoi înălțat pe catarg, dar nu înainte de momentul sărutării acestuia de către oficialitățile prezente la ceremonie.

La finalul ceremoniei, a fost intonat Imnul Național al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.

În atașament găsiți o galerie foto.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut