Știri

martie 27, 2015

Share:

CNASR-Bihor a serbat, alături de ASCO, Ziua Asistenţei Sociale

news-image

Sucursala Teritorială Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în colaborare cu Administraţia Socială Comunitară Oradea şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, a organizat cea de-a a doua ediţie a Galei Asistenţei Sociale – Bihor, eveniment care s-a desfăşurat în Sala „Florica Ungur” din Oradea, ieri, 26 martie 2015.

Ca în fiecare an, în luna martie, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România sărbătoreşte luna asistenţei sociale, oferind asistenţilor sociali posibilitatea de a-şi celebra şi reafirma munca pe care o desfăşoară zi de zi în comunitate, data de 17 martie fiind celebrată şi la nivel internaţional ca Ziua Asistenţei Sociale.

Prin organizarea acestui eveniment, s-a dorit ca profesioniştii din domeniul social, asistenţii sociali, instituţiile şi ONG-urile să poată să îşi pună în valoare activitatea pe care o fac cu atât de multă sârguinţă şi profesionalism şi să fie recompensaţi cei mai buni. Evenimentul nu a fost doar unul de recompensare, ci şi de promovare a sectorului social, care este vitregit din punct de vedere al vizibilităţii în comunitate.

În cadrul galei au fost organizate 10 secţiuni, primele 5 fiind atât pentru asistenţi sociali, cât şi pentru instituţii, ONG-uri şi companii.

Câştigătorii pe secţiuni sunt:

Secţiunea 1. “Familia este comoara copilului!”, s-a oferit pentru contribuţii deosebite în domeniul protecţiei copilului şi familiei.

– Moldovan Aurelia – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor

– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor

Secţiunea 2. “Diferiţi dar egali”, s-a oferit pentru contribuţii deosebite în domeniul asistenţei sociale a persoanelor cu dizabilităţi

– Săbăduţ Ionuţ Sebastian – Asociaţia Handicapaţilor Psihici Bihor

– Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf

Secţiunea 3. “Cine nu are bunici să-şi cumpere!”, s-a acordat pentru contribuţii deosebite în domeniul protecţiei persoanelor vârstnice.

– Fabian Nicoleta – Centrul Medico-Social Salonta

– Asociaţia de Asistenţă Socială “Ep.Nicolae Popovici”- Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Băiţa

Secţiunea 4. “Şi eu contez!” s-a oferit pentru contribuţii din domeniul altor grupuri vulnerabile (victime ale traficului de persoane, adicţii, persoane private de libertate, persoane fără adăpost, minorităţi etc.)

– Galea Cosmin Liviu – Administraţia Socială Comunitară Oradea

– Asociaţia Smiles

Secţiunea 5. “Sănătatea e comoara cea mai preţioasă” s-a acordat pentru contribuţii deosebite în asistenţa socială din serviciile de sănătate

– Murg Marinela – Fundaţia Hospice Emanuel

Secţiunea 6. “Azi copii – mâine cetăţeni responsabili” s-a oferit pentru instituţia de învăţământ ce a dezvoltat proiecte care promoveaza implicarea elevilor în activităţi sociale.

– Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Cristal”.

Secţiunea 7. “Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte” s-a oferit pedagogilor valoroşi din instituţii de învăţământ superior în domeniul asistenţei sociale.

– Ana Salomea Popoviciu – Universitatea Emanuel Oradea.

Secţiunea 8. “Câştigăm, dar şi ajutăm” a recompensat responsabilitatea socială corporatistă – mediul de afaceri implicat în rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii

– S.C. Celestica SRL

Secţiunea 9. “Omul sfinţeşte locul” s-a acordat omului politic cu implicări deosebite în mediul social bihorean.

– Ţipţer Zeno Dănuţ, Primarul Municipiului Aleşd

Secţiunea 10. “Buturuga mică răstoarnă carul mare”, Cel mai implicat asistent social debutant în 2014

– Buciu Cosmina Cristina – Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut