Știri

martie 10, 2017

Share:

Conferință internațională despre politicile de sănătate în Cetatea Oradea

news-image

Municipiul Oradea, în parteneriat cu Ambasada Franței în România și Zona Metropolitană Oradea, a organizat vineri, 10 martie 2017, la Cetatea Oradea, conferința internațională „Politici de sănătate: care sunt soluțiile inovatoare pentru teritorii?”, eveniment care se derulează în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania (ediția a VII-a).

Domeniul sănătății prezintă o importanță majoră atât în Franța, cât și în România. În Franța, în ultimii ani, se poate asista la formarea unor zone în care accesul la îngrijiri medicale se face cu dificultate, în timp ce în România, sistemul public de sănătate nu funcționează adecvat, acest lucru datorându-se în principal lipsei de personal medical, repartiției inegale a resurselor (majoritatea fiind concentrate în centrele universitare și în marile orașe), capacității insuficiente de a acorda îngrijiri medicale în mediul rural și nivelului de saturație atins de mediul spitalicesc.

Organizată pe parcursul a trei zile (Cluj-Napoca – 8 martie, Zalău -9 martie și Oradea -10 martie), conferința permite punerea în discuție a politicilor publice de sănătate din cele două țări, raportul lor în teritoriu, precum și rolul lor în dezvoltarea locală, oferind o viziune reciprocă pe baza experiențelor proprii.

Conferința de la Oradea s-a axat pe două teme: măsurile de îmbunătățire a prevenției medicale și cooperarea transfrontalieră în domeniul sănătății (Frontiera: obstacol sau oportunitate?).

La conferință, din partea administrației locale a participat Dacian Palladi, administrator public al municipiului, precum și reprezentanți ai domeniului sănătății din spitalele orădene aflate în subordinea Primăriei Oradea.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut