Știri

octombrie 27, 2015

Share:

Continuă acțiunile de determinare a nivelului de zgomot din Municipiul Oradea

news-image

Pe parcursul anului 2015, la Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea au fost înregistrate apeluri telefonice, precum și sesizări scrise privind tulburarea ordinii şi liniştii publice de către agenții economici, deținători de cafenele, restaurante sau puburi, care nu respectă ordinea și liniștea publică pe raza Municipiului Oradea.
Prin urmare, și în luna octombrie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Control Comercial au efectuat, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Bihor, 10 acţiuni de determinare a nivelului de zgomot, la imobilele învecinate agenților economici. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei reprezentanților societăților care au depășit nivelul de zgomot admis.
Astfel, conform art. 16 din Ordinul Ministrului, pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, în intervalul orar 7:00-23:00, nivelul de zgomot nu trebuie să depășească 35 decibeli în interiorul camerei, iar noaptea, în intervalul orar 23:00-7:00, nivelul de zgomot nu trebuie să depășească 30 decibeli în interiorul camerei, cu geamurile închise.
De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea repetată a faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, precum şi a Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000, dar şi a Legii nr. 215 din 2001, se dispune suspendarea activităţii comerciale pe o perioadă 30 de zile.
Totodată, Poliţia Locală, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Bihor, va continua acţiunile de determinare a nivelului de zgomot la agenţii economici care creează disconfort cetăţenilor prin tulburarea ordinii şi liniştii publice și va verifica dacă măsurile impuse pentru reducerea nivelului de zgomot vor fi respectate.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut