Știri

februarie 03, 2016

Share:

DEZVOLTAREA CENTRULUI DE ZI PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI PSIHICE ŞI MINTALE

news-image

Ca urmare a parteneriatului dintre Administraţia Socială Comunitară Oradea şi Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf, încheiat în luna octombrie a anului trecut, având ca obiect sprijinirea integrării persoanelor adulte cu dizabilităţi psihice şi mintale din comunitate, Asociaţia Alsterdorf oferă servicii sociale tip centru de zi pentru aceste persoane, în locaţia situată în Oradea, str. Al. Averescu nr. 7. Serviciul a fost preluat de la Asociaţia Handicapaţilor Psihic şi dezvoltat, cu sprijinul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, venind în sprijinul nevoilor acestei categorii vulnerabile, prin punerea la dispoziţie a spaţiului în care se desfăşoară activitatea zilnică a Centrului.

Beneficiarii serviciului sunt 40 de persoane adulte cu dizabilităţi psihice şi mintale, care domiciliază în Oradea şi care vor avea, prin participarea la activităţile centrului, acces la o serie de servicii care pot contribui la depăşirea situaţiei de dificultate în care se află la un moment dat, respectiv activităţi şi servicii destinate promovării integrării/reintegrării sociale şi pe piaţa muncii, de consiliere şi terapie psihologică, de petrecere a timpului liber şi terapie ocupaţională.

Administraţia Socială Comunitară Oradea sprijină metodologic activitatea centrului, oferă consultanţă Asociaţiei în vederea soluţionării cazurilor pe care le instrumentează şi subvenţionează serviciile acordate în cadrul Centrului de zi, în baza şi conform prevederilor Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Această iniţiativă s-a născut din dorinţa susţinerii incluziunii sociale a adulţilor cu dizabilităţi psihice şi mintale, o categorie profund afectată de schimbările legislative, de mentalitatea îngrădită a membrilor comunităţii, de lipsa cunoştinţelor în domeniu şi, nu în ultimul rând, de ignoranţă.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut