Știri

februarie 05, 2016

Share:

Direcţia Tehnică a Primăriei Oradea şi-a prezentat raportul de activitate pe 2015

news-image

Direcția Tehnică a Primăriei Oradea și-a prezentat azi, 5 februarie 2015, raportul de activitate pe anul 2015, dar și obiectivele pentru anul 2016.

La conferință au participat viceprimarul Mircea Mălan, directorii Mircea Ghitea, Aurelia Țenț și Emil Bențan, dar și Mircea Stejerean – şeful Serviciu Lucări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

„Direcția Tehnică este o direcție cu o activitate foarte complexă, care are în aria de responsabilitate domenii diverse, începând de la salubrizare la deszăpezire, la modernizarea străzilor, întreținere parcurilor și zonelor verzi sau siguranţa circulației”, a spus Mircea Ghitea, directorul Direcíei Tehnice din Primăria Oradea.

Lucrări finalizate în anul 2015

Anul trecut au fost finalizate o serie de lucrări de investiţii, de modernizare, reabilitare străzi și poduri, precum modernizarea străzilor Belșugului, Salcâmilor (tronson str. Meșteșugarilor – str. Taberi Geza), Trotușului (tronson Piața Ghioceilor – str. Henrik Ibsen), Gheorghinelor, 9 Mai, Mangaliei, Înfrățirii, Furnicii, Greierului, Arțarilor (tronson Al. Sahia – Piața Devei), Hack Halasi Gyula, realizare acces din str. Făliei în str. DragoşVodă,inclusiv amenajare intersecţii în zona podului Mareşal Constantin Prezan, realizarea podului rutier peste Crişul Repede, str. Făcliei – str. Dragoş Vodă (Pod Mareşal Constantin Prezan), reabilitarea str. Borşului pe tronsonul Pod CF – Staţia de epurare a apelor uzate menajere.

În ceea ce priveşte locurile de parcare, în anul 2015 au fost amenajate 2328 de locuri de parcare. „Între anii 2009 -2015, Primăria Oradea prin Direcţia Tehnică a realizat peste 15.000 de locuri de parcare în municipiu”, a spus directorul Direcţiei Tehnice, dl. Mircea Ghitea

Tot anul trecut a fost finalizată pasarela pietonală şi pentru biciclişti peste Pârâul Peţa, în zona str. Octavian Goga, dar şi intersecţia prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea (str. Ogorului) şi drumul naţional DN 76 – relaţia Deva.

Lucrări demarate în 2015, care se vor finaliza în acest an

Totodată, există o serie de lucrări de execuţie demarate în anul 2015 şi care se vor finaliza în acest an: modernizare str. Anghel Saligny, reabilitare Pod Sf. Ladislau, drum de acces pentru autovehicule speciale de intervenţie pentru situaţii de urgenţă între str. Tribunalului şi str. Gheorghe Dima, trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor, în zona str. Secarei, dar şi reamenajarea piaţetei din faţa Magazinului Crişul.

Noi lucrări de investiţii, propuse pentru finanţare, execuţie sau începere în 2016

Principalele lucrări de investiţii noi propuse pentru finanţare şi execuţie sau începere în acest an, sunt modernizarea a 20 de străzi (Abraham Lincoln, Clopoţeilor, Copacilor, Caraşului, Ecaterina Varga, Govorei, Măgurei, Olteţului, Pelinului, Salciei, Sirenei, Verii, Cerbului, Argeşului, Buzăului, Constantin Mille, Gheorghe Ţiţeica, Vasile Pârvan, Daliei şi Piaţa Ghioceilor – tronson nemodernizat între Trotuşului şi N. Bolcaş, dar şi amenajarea de accese auto şi spaţii de parcare în zona situată între str. Atelierelor şi Aleea Salca şi amenajarea accesului la Complexul Wellness Termal Nymphaea.

Pe lângă toate acestea, Direcţia Tehnică s-a mai ocupat în 2015 de colectarea selectivă a deşeurilor, de salubrizarea oraşului, de întreţinerea şi repararea străzilor modernizate prin plombări şi covoraşe, de întreţinerea/repararea şi execuţia mobilierului urban amplasat pe domeniul public, de completarea fondului de arbori existent, de amenajarea spaţiilor verzi.

În ceea ce priveşte iluminatul public al oraşului, în anul 2015 s-au realizat în cadrul programului de extindere/modernizare a iluminatului public 21 km de reţea de iluminat public. Lungimea totală a reţelelor de iluminat public existente în municipiul Oradea este de 627 km.

În ataşament găsiţi detaliat raportul de activitate al Direcţiei Tehnice.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut