Știri

februarie 02, 2015

Share:

Direcția Tehnică a Primăriei Oradea şi-a prezentat raportul pe 2014 şi investiţiile propuse pentru 2015

news-image

Viceprimarul Mircea Mălan a susținut azi, 2 februarie 2015, alături de ceilalți reprezentanți ai Direcției Tehnice din Primăria Oradea, respectiv directorul Mircea Ghitea şi directorii adjuncţi Aurelia Țenț și Emil Bențan, raportul de activitate al acestei direcții pe anul 2014, prezentând totodată şi lucrările aflate în curs de execuție, precum și noile investiții propuse pentru anul 2015.

În deschiderea conferinței, viceprimarul Mircea Mălan a precizat: „Anul 2014 a reprezentat pentru Direcția Tehnică un an al colaborării cu cetățenii. Aceștia au fost chemați la întâlniri și au fost invitați să devină un fel de diriginți de șantier pentru lucrările care se desfășurau în zona lor. I-am încurajat să ne sesizeze, să vină cu idei, cu propuneri, astfel încât noi să putem interveni la timp în orice lucrare. Având în vedere că Direcția Tehnică are în sfera sa de activitate probleme atât de complexe și de diverse, care toate au ca obiectiv final asigurarea unor servicii de calitate pentru toți locuitorii orașului, ne dorim ca și anul acesta să continuăm colaborarea îndeaproape cu cetățenii”.

În continuare, directorul Mircea Ghitea a vorbit despre lucrările finalizate în anul 2014: 2.203 de locuri de parcare în cartierele de blocuri sau în zona străzilor reabilitate, 12 străzi modernizate, realizarea drumului de acces din str. Meiului – str. Seleușului, inclusiv pod peste pârâul Peța, 68 de blocuri de locuințe cuprinse în cereri de finanțare din fonduri U.E etc.

Direcția Tehnică are un grad de execuție al lucrărilor de 90%, raportat la sumele alocate prin buget, iar valoarea lucrărilor realizate în anul 2014 este de 15,5 milioane lei.

În ceea ce privește lucrările aflate în curs de execuție, au fost amintite amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului și drumul național DN 76 Deva – Oradea, amenajare intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului și drumul național DN 79 Arad – Oradea, podul rutier peste Crișul Repede din zona str. Făcliei – Dragoș Vodă, dar și lucrările de modernizare şi reabilitare a încă 12 străzi din municipiu.

Toate lucrările finalizate în anul 2014, cât și cele aflate în curs de execuție, pot fi consultate în detaliu în documentul din atașamentul știrii.

Investiţii propuse pentru anul 2015

Lucrările de noi investiții propuse de către Direcția Tehnică în anul 2015 au în vedere atât reabilitarea unor poduri, străzi şi pasaje, dar și continuarea programului de reabilitare termică, precum și a programului de colectare selectivă a deșeurilor.

Cele mai importante investiții vizează: reabilitarea Căii Borșului, tronson Pod CFR – stația de epurare, reabilitarea Podului Ferdinand din Piața Unirii, modernizarea străzii H.H. Gyula din Cartierul Grigorescu, realizarea pasajului pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor în zona străzii Secarei, modernizarea străzii Anghel Saligny din Parcul Industrial Eurobusiness II, consolidarea străzii Adevărului – etapa II, reabilitarea termică a încă 76 de blocuri, care vor face obiectul unor proiecte viitoare.

În multe dintre proiectele desfășurate, Direcția Tehnică a colaborat cu Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, urmând ca această colaborare să fie continuată și în 2015.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut