Știri

octombrie 03, 2018

Share:

Două terenuri virane se transformă în spații verzi, amenajate în cadrul unor proiecte de responsabilitate socială

news-image

În cadrul unui proiect de responsabilitate socială, o companie privată și-a asumat amenajarea terenului situat la intersecția str. Barcăului cu str. Oneștilor. În suprafață de 3.450 mp, acest spațiu era înainte un teren viran neîngrijit, pe care funcționa un centru de colectare a fierului vechi.

Printr-un acord de parteneriat încheiat între Primăria Oradea și compania privată, aceasta din urmă va transforma spațiul viran într-o zonă verde îngrijită. Astfel, terenul va fi însămânțat cu gazon, urmând să fie totodată amenajat cu plante perene, plante curgătoare, arbuști și 20 de arbori mari din specia carpin, arțar și celtis. După recepția lucrărilor va fi încheiat un contract de sponsorizare. Urmează ca spațiul să fie întreținut pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părților. Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie.

Tot aici, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a amenajat un trotuar care facilitează trecerea de la trecerea de pietoni de pe str. Barcăului spre str. Oneștilor.

Totodată Primăria Oradea prin Direcția Tehnică amenajează intrarea la sonda Transgex și postul TRAFO, situate între str. Zarandului și str. Barcăului. Amenajarea va consta în realizarea unui acces și a unei platforme asfaltate până în fața sondei și a punctului TRAFO.

Suprafața din jurul acestora, de 2.312 mp, a fost dată în administrare Companiei de Apă, urmând ca aceasta să amenajeze tot în cadrul unui proiect de responsabilitate socială un spațiu verde.

În prezent, terenul a fost decapat la 15 cm sub nivelul drumului, urmând să fie adus pământ fertil, după care se va monta instalația de irigare și se va trece la însămânțarea terenului și plantarea de arbori și arbuști. Și aici lucrările vor fi gata în cursul lunii noiembrie.

În atașament găsiți o galerie foto cu cele două spații în curs de amenajare.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut