Știri

octombrie 03, 2017

Share:

Expoziția fotografică ”Tradiții populare Chineze” poate fi admirată în Turnul Primăriei timp de o lună

news-image

Vineri, 29 septembrie 2017, la Galeria „Euro Foto Art” a avut loc vernisarea expoziției de artă fotografică intitulată „Tradiții populare Chineze”, organizată de Asociația Internaționlă „Euro Foto Art” în cadrul Festivalului Fotografiei Chineze și derulată sub patronajul Ambasadei Republii Populare Chineze în România.

Evenimentul a continuat cu vernisarea la ora 12:00, în Turnul Primăriei a expoziției artistului fotograf Che Peng Ion, președintele Societății Fotografice din Macau, eveniment organizat în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumenteor Istorice din Bihor.

Expoziția artistului fotograf Che Peng Ion cuprinde 25 fotografii alb-negru și color, expuse în Turnul Primăriei Oradea. Acestea vor rămâne la dispoziția publicului vizitator timp de o lună.

Biletul de vizitare este de 5 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi, studenți și grupuri mai mari de 10 persoane. Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 12:00 – 19:00.

Artistul fotograf expozant Che Peng Ion își aduce aminte de faptul că în ultimii mai bine de 10 ani jocurile de noroc și turismul au devenit priorități în dezvoltarea economică a regiunii Macau. Regiunea are reputația de schimb cultural între China și vest și a devenit o cartea de vizită pentru turismul cultural.

Artistul fotograf spune că acolo unde obiceiurile populare erau simple și pașnice a intervenit o schimbare. El își amintește de străzile unde se juca după școală, de magazinele mici unde intra des, de peisajul din drumul lui spre muncă, dar și de peisajul insulei. Artistul arată în fotografiile sale cum toate acestea s-au schimbat sau au dispărut complet.

Ca și originar în Macau, artistului, acum, acesta i se pare străin, îl vede ca pe un Macau ultrailuminat, coloanele luminoase, tunelurile, podurile, casinoul, multitudinea de turiști devenind simboluri ale prosperității.

Momente muzicale ale expoziției au fost oferite de artistul de violă Thuzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese din repertoriul chinez.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut