Știri

iunie 03, 2015

Share:

Facultatea de Arte, la 20 de ani de ani de la înfiinţare

news-image

Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea sărbătoreşte 20 de ani de existenţă printr-o serie de evenimente organizate în cursul acestei săptămâni.

Manifestările, organizate de Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte şi intitulate Index 20, au fost deschise ieri, 2 iunie, la Universitatea Oradea, în prezența profesorilor, studenților și invitaților speciali.

La festivitatea de deschidere, din partea administrației locale a participat viceprimarul Huszar Istvan, care a felicitat facultatea cu ocazia aniversării, arătând că ea are o importanță majoră în rândul facultăților orădene, deoarece nu doar atrage tinerii talentați din Oradea și alte localități, dar pune și un accent deosebit pe managementul lor, asigurând în ultimii 20 de ani artiști de valoare municipiului. Cu toate că facultatea se confruntă și cu greutăți, reușește să aibă un aport semnificativ în dezvoltarea artei orădene și asigură cadrul necesar prezentării lucrărilor studenților, asigurând astfel și direcția identificării artistice, a spus viceprimarul Huszar Istvan legat de evenimentul artistic.

În cadrul festivității de deschidere, cadrele didactice care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea facultăţii au fost premiate.

Evenimentele aniversare organizate prevăd ateliere deschise la secţiile de sculptură, pictură, grafică, design, pictură şi multimedia, o expoziţie aniversară cu selecţii din ediţiile 2010-2014 ale evenimentului internaţional de artă video Video Art Event (miercuri, orele 18-20), un simpozion dedicat absolvenţilor, „Povestea mea”, în Cetatea Oradea (joi, orele 16-20), respectiv o prezentare de modă cu colecţii semnate de absolvenţii secţiei de design vestimentar (vineri, orele 18-20, la Moara Răsărit).

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut