Știri

noiembrie 03, 2015

Share:

Grădina Zoologică din Nyiregyhaza a donat o leoaică Grădinii Zoologice din Oradea

news-image

În cursul zilei de azi, 3 noiembrie, Grădina Zoologică din Oradea s-a îmbogățit cu un nou animal, o leoaică în vârstă de 4 ani, pe nume Zina, care a fost donată de către Grădina Zoologică din Nyiregyhaza, Ungaria.

Leoaica a fost donată ca urmare a relației de parteneriat dintre cele două instituții.

Pe lângă leoaică, reprezentanții Grădinii Zoologice de la Nyíregyháza au mai adus patru antilope şi un vultur curcan.

În cursul zilei de azi a avut loc în Oradea și un workshop în cadrul căruia a fost prezentat orașul și grădina zoologică din Nyiregyhaza.

Din partea administrației locale la eveniment a participat viceprimarul Huszar Istvan, care a mulțumit conducerii grădinii zoologice din Ungaria atât pentru relațiile foarte bune de parteneriat existente cât și pentru donația făcută.

Totodată viceprimarul a menționat că Oradea are foarte multe beneficii în urma relațiilor de parteneriat cu grădina zoologică din Nyiregyhaza, deoarece este una dintre cele mai bune și renumite grădini zoologice din Europa, iar Oradea are posibilitatea să învețe foarte multe de la aceasta.

„Între cele două orașe nu trebuie să existe o relație de concurență în ceea ce privește turismul sau ospitalitatea, cele două orașe trebuie să fie partenere în acest domeniu, iar evenimentele de acest gen oferă o posibilitate extraordinară de a ne cunoaște reciproc”, a menționat Huszar Istvan.

În continuare organizatorii evenimentului au prezentat oportunitățile turistice din Nyiregyhaza și regiune, urmând ca după masă să aibă loc preluarea oficială a leoaicei la Grădina Zoologică din Oradea.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut