Știri

octombrie 07, 2016

Share:

ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE, ÎMPREUNĂ PENTRU EGALITATE!

news-image

Serviciul Public de Asistenţă Socială a Municipiului Baia Mare, în parteneriat cu Pactul Regional Nord-Vest şi Administraţia Socială Comunitară Oradea, au organizat un atelier de lucru regional de informare şi sensibilizare, în cadrul proiectului „Centrul de Educaţie Timpurie Curcubeu”, la Oradea.

Workshop-ul a urmărit identificarea de bune practici şi soluţii în vederea promovării egalităţii de gen şi facilitării integrării persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, în special a femeilor şi a persoanelor de etnie romă. De asemenea a fost prezentată activitatea Comitetului Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor.

Proiectul are ca scop identificarea resurselor, crearea şi punerea în aplicare a programelor sociale, educaţionale şi de ocupare a forţei de muncă destinate promovării egalităţii de gen şi integrării socio-profesionale a femeilor şi a altor grupuri vulnerabile.

Obiectivul principal este promovarea incluziunii sociale, a egalităţii de şanse şi de gen la nivelul Regiunii Nord-Vest prin dezvoltarea de noi servicii complementare şi promovarea perspectivei de gen în viaţa socială.

Arina Moş, directorul ASCO, a făcut o prezentare a instituţiei şi a serviciilor acordate de aceasta şi a conchis: „Sunt norocoasă să fac parte dintr-o echipă minunată, să mă implic în problemele comunităţii şi consider că noi, cei implicaţi în asistenţă socială, suntem obligaţi să dezvoltăm servicii sociale integrate şi nu doar să acordăm beneficii sociale celor aflaţi în nevoie. Aşa cum spune proverbul – Dă-i omului un peşte şi va avea de mâncare o zi, învaţă-l cum să pescuiască şi va avea de mâncare toată viaţa; este definitoriu, în munca noastră, să-i învăţăm şi să-i îndrumăm pe cei care ne cer sprijinul, în vederea dobândirii deprinderilor necesare pentru o viaţă independentă.”

La finalul seminarului invitaţii au fost încântaţi de vizitele făcute la creşele orădene şi la Centrele de Cazare Temporară nr. 2 şi 3.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut