SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea, împreună cu Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, anunţă deschiderea Pieţei Ioşia pentru comercializarea mieilor, cu ocazia sărbătoririi Paştelui ortodox. Astfel, piaţa de miei va fi deschisă după următorul program:
Marţi, 26.04.2016 – între orele 9.00 -17.00
Miercuri, 27.04.2016 – între orele 9.00- 17.00
Joi, 28.04.2016 – între orele 9.00 – 17.00
Vineri, 29.04.2016 – între orele 9.00 – 17.00
Sâmbătă, 30.04.2016 – între orele 9.00 – 13.00
Comercianţii de miei trebuie să plătească către ADP SA o taxă de sacrificare şi vânzare în valoare de 10 lei/buc/zi, iar tariful încasat de ADP de la măcelari, pentru serviciile de sacrificare miei, este de 63 de lei/zi/măcelar. De asemenea, tariful încasat de la agenţii economici care comercializează piei este de 265 lei/zi/agent economic.
Măcelarii trebuie echipaţi obligatoriu cu echipament minim de protecţie sanitară (salopetă completă, bonetă, halat/ şorţ plastic de protecţie, încălţăminte adecvată – cizme, două rânduri de cuţite), să deţină instrumentarul necesar desfăşurării activităţii, respectiv să aibă o stare de sănătate corespunzătoare – atestată cu fişă de aptitudini vizată de un medic specialist în medicina muncii. Producătorii trebuie să aibă asupra lor atestatele de producători, iar agenţii economici copia după CUI.
Crescătorii de ovine şi caprine care doresc să comercializeze animale în acest centru trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe minime:
– în vederea afluirii mieilor la centrele amenajate pentru sacrificare, aceştia trebuie să fie identificaţi prin crotaliere şi înregistraţi în baza de date. Animalele vor fi crotaliate cu crotalie dublă.
– înainte de transportul mieilor din exploataţia de origine, aceştia vor fi examinaţi obligatoriu de către medicul veterinar împuternicit de la CSVA de pe raza localităţii unde este înregistrată exploataţia de animale.
– în urma examinării, medicul veterinar eliberează Certificatul sanitar veterinar, Documentul privind informaţiile referitoare la lanţul alimentar şi formularul de mişcare, acte sanitare veterinare care trebuie să însoţească animalele afluite la locurile amenajate pentru sacrificate. Pe lângă aceste documente, comercianţii de animale trebuie să aibă asupra lor documentele de dovedire a proprietăţii.
– mijloacele de transport animale trebuie să deţină autorizaţie sanitară veterinară, respectiv mijloacele de transport trebuie să asigure condiţii minime de bunăstare a animalelor în timpul transportului.
ATENŢIE: pentru a fi admişi în Centrele de sacrificare, numărul de animale din mijlocul de transport, respectiv numărul şi seria crotaliilor acestor animale trebuie să corespundă în întregime cu datele înscrise în documentele care însoţesc transportul.
Informaţii suplimentare la tel 0733/110035 sau 0771/236367.
aprilie 27, 2016
Biroul de Evidenţă a Persoanelor Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, în perioada sărbătorilor pascale, programul de lucru cu publicul se va desfăşura după...
aprilie 27, 2016
Primăria Oradea intenţionează să reabiliteze strada Vasile Alecsandri, aceasta urmând să fie transformată în zonă pietonală până în vara anului 2017.Conform unui proiect de hotărâre...