Știri

februarie 24, 2017

Share:

La ASCO a reînceput programul Şcoala Părinţilor

news-image

Administraţia Socială Comunitară Oradea a organizat ieri, 23.02.2017, la sediul instituţiei, a şasea întâlnire din cadrul programului „Şcoala Părinţilor”. Invitatul acestei întâlniri a fost dr. Alexandru Tiba, psiholog clinician principal-supervizor în psihologie clinică, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P, participanţi fiind 40 de părinţi ai căror copii frecventează creşele orădene.

În deschidere, directorul ASCO Arina Moş a mulţumit celor prezenţi pentru interesul manifestat, precum şi domnului Alexandru Tiba pentru sprijinul acordat programului „Şcoala Părinţilor”, în cadrul căruia cei care au copii înscrişi la creşă află ce trebuie să facă pentru a putea răspunde mai bine provocărilor din partea celor mici.

Obiectivul principal al programului este prezentarea principiilor cheie care îi vor ajuta pe părinţi să înţeleagă mai bine nevoile micuţilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu copiii lor, relaţie care stă la baza dezvoltării la tineri a empatiei, stimei de sine, a abilităţii de gestionare a emoţiilor, a bunătăţii şi blândeţii.

Tema celei de-a şasea întâlniri a fost „Disciplinarea prin iubire – Metode pozitive de disciplinare şi crearea relaţiei pozitive cu copiii”. Temele abordate în cadrul seminarului au fost programul de parenting pozitiv şi componentele acestuia, disciplinarea prin iubire şi provenienţa problemelor cu iubirea. Părinţii au aflat cum trebuie să gestioneze crizele de furie, lovitul şi neascultarea, prin promovarea unor relaţii pozitive prin afecţiune, perioade scurte de interacţiune de calitate, încurajarea comportamentelor dezirabile prin laudă şi atenţie pozitivă.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut