Știri

iunie 13, 2017

Share:

Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde

news-image

Primăria Oradea intenţionează să amenajeze pe strada Barcăului o zonă de agrement, care ar urma să devină coridorul verde al cartierului Ioşia, cu zone de relaxare și de petrecere a timpului liber. De-a lungul coridorului verde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi terenuri de sport.

În prezent, studiul de fezabilitate se află în faza de realizare la Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, acest proiect fiind inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Oradea 2017 – 2023.

Valoarea estimată a proiectului este de 14.000.000 lei. Acesta urmează să fie depus prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, după ce va fi deschisă axa de finanțare.

Conform proiectului, această zonă, situată între străzile Oneştilor şi Densușeanu, va cuprinde spaţii verzi pe o suprafaţă de aproape 3 hectare şi terenuri de sport pe alte 2 hectare.

Realizarea acestui coridor verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit.

Lucrările efective de amenajare a coridorului verde vor începe anul viitor.

La ora actuală, pe strada Barcăului sunt în curs lucrări de reabilitare. Acestea se execută de către firma S.C Drum Construct S.R.L, valoarea contractului fiind de 1.982.817,10 lei (fără TVA). Durata de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 9 luni, acestea urmând să fie gata undeva în luna noiembrie 2017.

Până acum s-au realizat lucrările de terasamente la carosabil și zona de parcări pe tronsoanele: str. Lipovei – str. Greierului, str. Greierului – str. Meșteșugarilor.

În continuare, urmează să se execute lucrări de canalizare, lucrări de asfaltare la carosabil, accese și trotuare. Totodată, se va amenaja o girație la intersecția str. Barcăului cu str. Greierului. După amenajarea girației se va trece la executarea lucrărilor de iluminat stradal.

În atașament găsiți o galerie foto.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut