Știri

martie 04, 2016

Share:

Lucrările avansează la parcarea subterană din Rogerius

news-image

Primarul Ilie Bolojan a făcut azi, 4 martie 2016, o vizită în teren pentru a vedea stadiul lucrărilor la parcarea subterană care se construieşte vizavi de Piaţa Rogerius, respectiv la lucrarea „Parcare D+P şi pasaj subteran de legătură cu Piaţa Rogerius, pe strada Corneliu Coposu”.

Realizarea unei parcări subterane în această zonă a devenit o necesitate, având în vedere faptul că, în ultimii ani, zona Pieţei Rogerius s-a dezvoltat în mod rapid, precum şi faptul că aici s-a construit în locul vechii pieţe un centru agroalimentar modern, în cadrul proiectului „Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul Debrecen”, HURO/1101/043/211, acronim CBC B.E.

„În acest moment, lucrările la parcarea subterană sunt în grafic, termenul de finalizare fiind luna august 2016. Stâlpii de susţinere ai parcării au fost deja montaţi, iar pereţii exteriori de beton monolit au fost turnaţi. Acum se lucrează la hidroizolaţia exterioară a pereţilor parcării şi se toarnă betonul la ultimii pereţi ai acesteia. Totodată, în spatele pereţilor, spaţiul rămas se umple cu pământ compactat”, ne-a declarat dl. Băinţan Grigore – şef de şantier, reprezentant al firmei S.C. Construcţii Bihor.

Parcarea are 11.000 mp şi va avea 412 locuri de parcare: 206 la demisol şi 206 la parter.

În continuare, urmează pregătirea pardoselilor în vederea turnării de beton, după care se va monta învelitoarea prefabricată peste demisol. După terminarea acestor lucrări, undeva în luna mai 2016, vor începe lucrările la pasajul subteran de legătură cu Piaţa Rogerius.

Acest pasaj subteran de 4 metri lăţime se va realiza prin subtraversarea străzii Corneliu Coposu, pentru a face legătura din parcare la casa scării principale prevăzute în proiectul pieţei, facilitând astfel accesul din parcare la Piaţa Rogerius.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut