Știri

august 28, 2018

Share:

Lucrările la Parcul Sportiv Salca III au fost finalizate

news-image

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 28 august, o conferință de presă în teren cu ocazia finalizării lucrărilor la Parcul Salca III. Acesta se va deschide pentru public luni, 3 septembrie, accesul fiind liber.

În cadrul obiectivului de investiții „Amenajare Parc Sportiv Salca III”, a fost amenajată o suprafață de aproximativ 13.000 mp situată între str. Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center. „Aici a fost înainte un loc viran, un loc în care unii dintre cetățeni își depozitau deșeurile. Acum, în urma acestei investiții de aproape 1 milion de euro cu TVA inclus, locul s-a transformat într-un parc sportiv, un parc care va sta la dispoziția locuitorilor ca o zonă de recreere, de relaxare, ca o zonă dedicată sportului, respectiv baschetului, tenisului sau fotbalului. Astfel, parcul are trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și în plus trei mese destinate tenisului de masă. Baza sportivă va fi administrată de Primăria Oradea, accesul fiind liber. De întreținerea parcului se va ocupa RER Ecologic Service – operator de servicii selectat prin licitație publică. Urmează ca de luni să fie montate și camerele video și sperăm să nu avem nici un fel de incidente neplăcute, distrugeri”, a spus viceprimarul Florin Birta în deschiderea conferinței de presă.

Prin lucrările efectuate s-a urmărit realizarea unui parc destinat atât loisirului cât și activităților sportive, suprafața fiind plantată cu arbori și arbuști preponderent foioase, care să ofere protecție sonoră, acustică și împotriva radiațiilor solare. Accesul în parc se va face dinspre strada Meiului și strada Lotus, fiind realizate parcări adiacente fiecărei străzi.

Aleile pietonale sunt concepute unitar cu cele din Parcul Salca I și Parcul Salca II. Parcul are 3 fântâni cu apă potabilă racordate la rețeaua stradală urbană, 2 toalete ecologice situate pe o platformă de beton și protejată vizual față de stradă cu un panou din lemn, bănci, coșuri de gunoi, 4 panouri de informare.

De asemenea, parcul are iluminat public. În parc au fost amenajate pergole, un foișor și peluze.

Pentru a oferi desfășurarea unor competiții amicale de tenis, a fost prevăzută o tribună cu gradene cu o capacitate de cca 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. În spațiul construit rezultat sub tribună sunt grupuri sanitare, inclusiv vestiare și dușuri, diferențiate pe sexe, grup sanitar pentru persoanele cu handicap, spațiu pentru personalul de întreținere a curățeniei, spatiu destinat funcționării unui mini-bufet, spațiu tehnic echipat cu pompe pentru irigații, boiler pentru grupurile sanitare și dușuri, tablou electric.

Lucrările au fost efectuate de asocierea S.C. Abed Nego Com S.R.L (lider de asociere) și S.C. Sport Arena S.R.L, proiectantul lucrării fiind S.C. Pro Arh S.R.L.

Contractul de lucrări a fost în valoare de 3.664.361,89 lei fără TVA, lucrările fiind realizate din bugetul local.

Durata de execuție inițială a fost de 6 luni. Coroborat cu condițiile meteorologice, respectiv iarna 2017/2018, precum și cu perioadele de ploi, întrucât lucrările au fost întrerupte în perioadele 10.11.2017 – 06.12.2017, 11.12.2017 – 11.01.2018, 23.01.2018 – 10.04.2018 (aproximativ 4-5 luni), termenul de execuție a fost prelungit până la 17.08.2018. Durata efectivă a lucrărilor a fost de 9 luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 27.06.2017.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut