Știri

septembrie 17, 2015

Share:

Marș al bicicliștilor cu ocazia Zilei Europene a Mobilității

news-image

Primăria Municipiului Oradea s-a alăturat Săptămânii Europene a Mobilității din dorința de a susține mobilitatea urbană durabilă, cu scopul de a promova mijloace de transport alternative și de a introduce bicicleta în viața de zi cu zi, stimulând în acest fel cetățenii la un mod de viață sănătos.

Oradea se află la a 14-a participare în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, care în acest an se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie. Programul va cuprinde tur cu biciclete, role și trotinete, întreceri între autoturism, tramvai, autobuz și bicicletă, vizită ghidată cu autobuzul retro a principalelor obiective turistice din oraș, tur ghidat al centrului istoric cu bicicleta, dar și transport public gratuit.

În acest sens, în data de 19 septembrie se va organiza evenimentul „Biciclete cochete”, participanții la această acțiune urmând să facă parte din trafic, cu respectarea regulilor de circulație, fără blocarea circulației, pe traseul: Parcul 1 Decembrie, str. D. Cantemir (sens giratoriu Oradea Plaza), B-dul Magheru, str. Muzeului, B-dul Dacia (sens giratoriu), retur B-dul Magheru (pista de biciclete), str. Republicii, Piața Regele Ferdinand, str. Iosif Vulcan, Podul Intelectualilor, Parcul 1 Decembrie.

În 22 septembrie, de la ora 18.20, va avea loc un marș al bicicliștilor, cu închiderea temporară a circulației pe traseul: Parcul Magnoliei, str.Transilvaniei, B-dul Dacia, Parcul Petofi, str. Republicii, B-dul Magheru, Piața Emanuil Gojdu, str. Sucevei, B-dul Decebal, str. Tudor Vladimirescu, Piața Unirii. Pentru o mai bună deplasare, marșul bicicliștilor va fi însoțit pe toată durata traseului de agenți ai Poliției Rutiere și Locale.

Atașat găsiți programul integral al Săptămânii Europene a Mobilității.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut