Știri

martie 22, 2019

Share:

Marș și flash-mob organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down

news-image

Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Asociaţia Down Oradea au organizat Ziua Mondială a Sindromului Down.

Data de 21 martie marchează această zi, având ca scop conştientizarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu această dizabilitate.

Cea de-a XIV-a ediţie a evenimentului s-a desfășurat sub sloganul „Nu lăsaţi pe nimeni în urmă” și a fost marcată printr-un marş de sensibilizare a comunităţii locale. Astfel participanţii, peste 300 de persoane cu diferite dizabilităţi dar şi membri ai comunităţii locale, s-au reunit pe platoul din faţa magazinului „Crişul” de unde au pornit pe traseul strada Republicii, Teatrul Regina Maria, Podul Ferdinand şi Piaţa Unirii.

Aici s-a desfăşurat un „flashmob”, pe melodia „U are cool”, oferită de Philip Abusi de la Mokamusic, unde tinerii cu sindrom Down şi nu numai, şi-au dovedit abilităţile artistice şi sportive.

La propunerea European Down Sindrome Association (EDSA) acţiunea de ieri, 21 martie s-a desfăşurat, simultan, în mai multe orașe din România – Craiova şi Bacău și din Europa.

Obiectivul urmărit de participanţi a fost acela să facă cunoscute oportunităţi prin care persoanele cu sindromul Down să poată trăi o viaţă normală, alături de semenii comunităţii lor, sub toate aspectele vieţii sociale.

Prin aceste manifestări se dorește dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a acestora.

Asociaţia Down Oradea îşi desfăşoară activitatea de mai bine de 28 de ani, sprijinind copiii şi tinerii cu sindrom Down în Centrul de Zi Iedera, situat pe strada Louis Pasteur nr. 42, zilnic între orele 08.00 şi 16.00.

Mesajul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea şi Asociaţiei Down Oradea este: „Înainte de a fi persoane cu dizabilități, tinerii cu sindrom Down sunt persoane speciale şi pozitive, cu o personalitate unică. Priveşte înainte cu speranţă!”

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut