Știri

mai 04, 2015

Share:

MobilePay – Plata impozitelor, chiriilor și amenzilor prin intermediul dispozitivelor mobile

news-image

Primăria Municipiului Oradea pune la dispoziția cetățenilor o modalitate modernă, accesibilă și simplă de plată a sumelor datorate bugetului local, prin extinderea pe dispozitivele mobile a sistemului de plată on-line.

MobilePay se adresează utilizatorilor de dispozitive mobile cu sistem de operare Android şi permite consultarea sumelor datorate și efectuarea de plăți fără comisioane prin intermediul internetului, cu carduri bancare, pentru toate categoriile de sume datorate bugetului local al Municipiului Oradea și Administrației Imobiliare Oradea: impozite și taxe locale, amenzi contravenționale, chirii, concesiuni, amenzi de parcare etc.

Aplicația dispune de o interfață proiectată pentru o utilizare intuitivă, prin care oferă accesul la datele de evidență a taxelor și impozitelor locale calculate la zi la orice intervale orare – acces 24h/24h, 7zile/7, fără a mai fi necesară deplasarea la Primăria Municipiului Oradea sau Administrația Imobiliară Oradea.

Prin integrarea aplicației cu modulul pentru calcularea și încasarea impozitelor și taxelor locale este garantată o sincronizare reală între plățile efectuate în regim electronic şi acesta.

În cursul anului 2014, prin intermediul platformei web de plăți on-line integrate în pagina oficială a Primăriei Oradea www.oradea.ro au fost făcute 6.291 de plăți de către 5.611 cetățeni. Suma încasată la bugetul local prin acestă modalitate a fost de 2.258.923 lei, în creștere cu 18% față de anul precedent.

MobilePay permite plata amenzilor contravenționale pe baza datelor din procesul verbal introduse de către utilizator, fiind un instrument extrem de util pentru a efectua plata în termenul de 48 de ore.

Sistemul acceptă la plată orice carduri de debit/credit Visa, MasterCard, Maestro, fără a depinde de banca emitentă şi fără a percepe comision la plată.

Accesul în sistem se face pe baza codului numeric personal pentru persoanele fizice sau al codului de identificare fiscală în cazul persoanelor juridice.

Modulul emite dovezi electronice de plată, imediat după momentul validării de către procesatorul tranzacției a operațiunii şi întrucât aplicaţia păstrează un istoric al plăţilor efectuate, plătitorul poate obţine în orice moment ulterior plăţii copii ale dovezii de plată. (de la procesatorul de plăţi sau casieriile Primăriei Oradea).

Elementele de securitate înglobate în aplicație asigură evitarea fraudării conturilor de plată și intrării frauduloase în sistem, prin utilizarea soluției certificată de procesatorii autorizației pentru efectuarea plăților electronice în România bazată pe standardul 3D Secure.

Aplicația MobilePay poate fi descărcata de pe Google Play Store, apăsând aici.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut