Știri

aprilie 15, 2024

Share:

Noi decizii ale Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului

news-image

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 59 de proiecte. Dintre acestea, 26 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 33 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Printre proiectele dezbătute se numără și un proiect care prevede reabilitarea și modernizarea căminului C1 și C2 din Campusul I al Universității Oradea, de pe str. Universității, nr. 1.

În momentul de față, căminele C1 și C2, amplasate în Campus I, au asigurate toate utilitățile necesare desfășurării activității, dar sunt vulnerabile la acțiunea apei, fiind infiltrații locale în zona de învelitori.

Căminele au fost construite în anii 1967-1968, iar în anul 2016 s-au efectuat lucrări de termoizolație la corpul C1 și în anul 2020 la corpul C2.

În cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare se propune reconfigurarea camerelor actuale, astfel încât în fiecare camera să existe un grup sanitar; se vor realiza 4 camere de la parter care vor fi destinate persoanelor cu dizabilități și fiecare cameră va avea balcon francez cu balustradă. De asemenea, se are în vedere realizarea unei platforme elevatoare în casa scării interioare, care va avea rolul de a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la sălile de lectură și activități.

Tot în cadrul ședinței din data de 11 aprilie, comisia a avizat favorabil proiectul care prevede eficientizarea energetică a Colegiului Național Emanuil Gojdu, de pe strada Spiru Haret, nr. 3-5.

Reabilitarea energetică a Colegiului a fost aprobată spre finanțare prin Planul National de Redresare şi Reziliență (PNRR) iar valoarea acestuia este de 30.244.452,47 lei.

Prin implementarea proiectului se urmăresc: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald.

Intervențiile se vor realiza asupra a trei corpuri de clădire (liceu, sală de sport, internat).

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut