Știri

noiembrie 06, 2015

Share:

O carte actuală: ”România la răscruce: opțiuni pentru viitor”

news-image

Azi, 6 noiembrie 2015, a avut loc în Sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea lansarea cărții „România la răscruce: opțiuni pentru viitor”, apărută sub coordonarea prof. univ dr. Cătălin Zamfir, directorul ICCV și cercetătorul Iulian Stănescu, avându-l ca și coautor pe dr. Cristian Anghel.

Volumul „România la răscruce: opțiuni pentru viitor” pornește de la ideea că, la mai bine de 25 de ani după Revoluția din 1989 și după încheierea tranziției, România se află în căutarea unui nou proiect de țară. Volumul de față, apărut la editura Pro Universitaria, își propune să contribuie la dezbaterea pe acest subiect, abordând probleme majore precum: rolul și funcționarea statului, problemele demografice, inegalitățile economice și sociale, descentralizarea, regionalizarea.

Conf. univ. dr. Șerban Olah de la Universitatea din Oradea a prezentat cartea, spunând: „Este o carte care abordează multe dintre problemele esențiale ale societății românești. Este o lucrare necesară pentru a înțelege de unde venim, cine suntem și încotro ne îndreptăm și care abordează teme precum inegalitățile economice și sociale, descentralizarea, dezvoltarea regională ș.a.m.d. Titlul lucrării este unul cât se poate de actual pentru ceea ce se întâmplă azi în România”.

Primarul Ilie Bolojan a luat cuvântul la lansarea acestui volum, apreciind ca un capitol foarte interesant cel care se referă la „Procesul de regionalizare/descentralizare – o analiză critică”.

„Pe parcursul cărții se întâlnesc puncte de vedere divergente cu privire la același subiect, acestea fiind rezultatul experiențelor personale ale autorilor care au scris aceste capitole, dar și a diferitelor etape de dezvoltare pe care le-a parcurs România”

În final, autorii cărții „România la răscruce: opțiuni pentru viitor”, dr. Iulian Stănescu și dr. Cristian Anghel au acordat autografe celor prezenți.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut