Știri

iulie 15, 2018

Share:

O familie de vulpi roșcate la Zoo Oradea

news-image

O familie de vulpi roșcate, formată din șase femele și un mascul, face parte, începând din luna aprilie, din colecția de animale a Grădinii Zoologice Oradea. Acestea au fost donate de un localnic din Valea lui Mihai, care le-a găsit în propria curte, pitite sub o grămadă de lemne.

Recunoscute pentru faţa care seamănă cu a câinelui, coada stufoasă şi şiretenia devenită subiect de poveşti, cele șapte vulpi roșcate de la Zoo Oradea au o poveste de viață interesantă. Ele au fost găsite în curtea unei gospodării din Valea lui Mihai, ascunse sub o grămadă de lemne, abandonate fiind de cea care le-a dat viață. Proprietarul gospodăriei în care s-au instalat vulpițele, medic de profesie, le-a donat Grădinii Zoologice, personalul de aici stabilind că puii sunt născuți în luna martie. De atunci și până în prezent, micile vietăți au fost ținute în interior, fiind hrănite cu carne de pui și ulei de somon, iar acum sunt pregătite pentru a fi eliberate în țarcul special amenajat.

Vulpile roșcate aparţin familiei Canidae, care mai include lupii, câinii, şacalii, câinele enot etc. Un animal extrem de vânat pentru blana sa, dar și pentru faptul că și-a câștigat faima de devoratoare de găini, vulpea este un mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie. Este mai mică decât câinele obișnuit și evident mai mică decât lupul. Are între 7 și 10 kg, rareori depășind această greutate. Corpul are sub 1 m lungime, iar coada stufoasă, circa 30-40 cm.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut