Știri

aprilie 01, 2016

Share:

Oradea – Băile Felix, destinație turistică promovată în Finlanda

news-image

În cursul acestei săptămâni, Asociația de Promovare a Turismului din Oradea a organizat un info-trip prin care o delegație de tour-operatori și reprezentanți ai presei turistice din Finlanda se află într-o excursie de lucru la Băile Felix.

Vizita are ca scop prezentarea pe viu a valorilor turistice ale Oradiei, respectiv ale județului Bihor, ce se dorește să se realizeze în continuare, calitatea apei termale unice în lume și a tratamentelor medicale și de spa, urmând ca la întoarcere aceste obiective să fie întroduse în oferta turistică din Finlanda.

În cadrul info-trip-ului de 6 zile, oaspeții din Finlanda, au vizitat printre altele Băile Felix, zona Beiușului cu peșterile din acea zonă, orașul Oradea, iar în cursul zilei de mâine se vor deplasa pentru o zi la Salina Turda.

„Oaspeții finlandezi au vizitat în aceste zile Oradea și Băile Felix ca și destinație turistică integrată, au vizitat Cetatea Oradea, Dealul Ciuperca, Piața Unirii, complexul Baroc, Aquaparkul Nymphaea Termal, pietonala și celelalte obiective turistice din Oradea. Am dorit să le arătăm că destinația noastră poate să ofere un sejur de 7 zile în Oradea și Băile Felix, deoarece sunt suficiente elemente care să poată fi vizitate în Oradea dar și în județul Bihor”, a menționat Mihai Jurca, directorul executiv al Asociației de Promovare a Turismului.

Întrebați despre impresiile lor, vizitatorii finlandezi au menționat că sunt impresionați de ceea ce au văzut aici: „Apa termală este extraordinară, calitatea serviciilor este perfectă, iar orașul Oradea este foarte frumos, cu clădiri vechi, istorice, într-un mod impresionant restaurate, iar Piața Unirii cu bisericile de toate confesiunile arată toleranța confesională. În Oradea lucrurile se mișcă, oamenii sunt activi, aveți proiecte în derulare, se vede că oamenii se gândesc la viitor și, așa cum a declarat și d-na Ambasador a Finlandei, care a vizitat și ea orașul, „Oradea este o perlă a României”, a menționat una dintre vizitatoarele finlandeze.

Legat de oferta turistică care ar putea fi promovată în Finlanda, reprezentații agențiilor de turism au spus că vor promova turismul de aventură, beneficiile apei termale din Băile Felix și frumusețea orașului Oradea, declarând totodată că modul călduros în care vizitatorii sunt primiți în Bihor e o garanţie că turiștii de toate categoriile de vârstă vor fi bine primiți în această zonă.

Reprezentanții Asociației de Promovare a Turismului din Oradea au anunțat că vor mai organiza și în viitor alte vizite de acest gen pentru operatorii și reprezentanții presei din alte țări, cu scopul promovării valorilor turistice din Oradea și Băile Felix.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut