Știri

știri

iunie 04, 2024

Share:

Oradea, conectată cu lumea întreagă: compania LOT Polish Airlines a inaugurat cursa directă Oradea – Varșovia

news-image

Oradea a devenit conectată cu Varșovia, compania LOT Polish Airlines inaugurând ieri, 3 iunie, cursa directă între cele două orașe.

LOT Polish Airlines va opera cursa Oradea – Varșovia și retur de 4 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Această conexiune deschide oportunități economice și turistice între România și Polonia, aeroportul din Varșovia fiind cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având legături spre alte destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia.

Primul avion a aterizat luni, 3 iunie, pe Aeroportul Internațional Oradea, la ora 16:45, fiind întâmpinat cu tradiționalul salut cu tunuri de apă, aeronava decolând spre capitala Poloniei la ora 17:40.  

În cadrul festivității de deschidere, primarul Florin Birta a precizat: „Este un moment important pentru Oradea și pentru județul Bihor. Acesta este rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea și, ca în orice proiect, se vede că dacă cele două instituții colaborează, lucrurile vor avea o finalitate. Prezența LOT Airlines pe Aeroportul Oradea poate fi garanția că Oradea poate fi conectată atât cu Europa, cât și cu restul lumii. Această conectare aeriană a municipiului Oradea va fi benefică atât pentru mediul de business din Oradea și Bihor, cât și pentru partea turistică.  Este o bucurie pentru mine ca primar că astăzi se întâmplă acest lucru și că Oradea poate fi conectată direct cu restul lumii”.

 „În urma investițiilor care au fost făcute în ultima perioadă în infrastructura aeroportuară, respectiv noul terminal de pasageri, prelungirea pistei de rulare, terminalul cargo, județul nostru dispune astăzi de condiții foarte bune pentru a ne conecta cu Europa și cu restul lumii. În perioada următoare vom veni, suntem convinși, și cu alte vești bune. Mulțumim companiei LOT că a ales să ne devină parteneri, iar acest început să fie un exemplu și pentru alte companii”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

„Oradea este acum al treilea aeroport din România deservit de LOT Polish Airlines. Noua conexiune nu este doar o altă opțiune pentru cei care caută inspirația de a călători – este și un instrument de dezvoltare a relațiilor economice și turistice în regiunea Bihor. La bordul nostru primitor, călătorii din Oradea pot descoperi nu numai farmecul Varșoviei și Poloniei, ci și, datorită rețelei noastre de conexiuni, să ajungă în peste 80 de orașe din Europa, America de Nord și Asia”, a declarat Michal Fijol, președintele LOT Polish Airlines.

La eveniment au participat Răzvan Horga, directorul aeroportului, Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea, Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Mihai Jurca, city managerul Oradiei, Adam Sobieszkoda din partea Camerei de Comerț Româno – Polonă și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut