Știri

știri

aprilie 18, 2024

Share:

Oradea Heritage își deschide porțile pentru elevii orădeni

news-image

Elevii orădeni și cei din județul Bihor vor beneficia, începând cu luna aprilie a acestui an, de lecții de istorie desfășurate în sinagogile orădene și acces gratuit în toate obiectivele turistice Oradea Heritage.

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor (Oradea Heritage) și Inspectoratul Școlar Județean Bihor (ISJ Bihor) au încheiat în data de 12 aprilie un parteneriat instituțional, care vizează crearea unui program anual de vizitare gratuită a obiectivelor turistice aflate în administrarea Oradea Heritage pentru elevii înregistrați la o unitate de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Oradea sau județul Bihor.

Programul de vizitare va fi disponibil la următoarele obiective turistice aflate în administrarea Fundației:

· Turnul Primăriei Oradea

· Casa Darvas-La Roche 

· Templul Francmasoneriei

· Sinagoga Neologă Sion

· Sinagoga Aachvas Rein – Sinagoga Istoriei Evreilor din Oradea

Vizitele se vor efectua în baza unei programări prealabile, facilitând astfel acces gratuit pentru serii de 20-30 de elevi înregistrați la o unitate de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Oradea sau județul Bihor. Profesorii interesați pot programa vizitarea obiectivelor de către grupurile de elevi printr-o solicitare scrisă la adresa de e-mail evenimente@oradeaheritage.ro sau telefonic la 0771 553 065. Programul de vizitare este 10:00 – 18:00 (cu ultima intrare la 17.30), în toate zilele săptămânii, cu excepția zilei de luni.
Totodată, Oradea Heritage va pune la dispoziția Inspectoratului Sinagoga Neologă Sion și Sinagoga Aachvas Rein – Sinagoga Istoriei Evreilor din Oradea pentru organizarea de lecții de istorie, cu precădere despre istoria Holocaustului.

„Ne bucurăm că, prin acest parteneriat, deschidem porțile monumentelor istorice pentru tinerii orădeni. Este un proiect necesar atât din punct de vedere cultural, cât și civic. Elevii vor avea astfel ocazia să cunoască istoria orașului într-o manieră originală și imersivă. Îmi propun să extindem acest tip de parteneriat și cu alte instituții din Oradea și Bihor,“ a declarat directorul executiv al Oradea Heritage, Alexandru Chira.

Inspectorul general al ISJ Bihor, Horea Abrudan, a subliniat: „Mulțumesc Oradea Heritage pentru inițierea acestui proiect și implicarea în celelalte proiecte pe care colaborăm. Trebuie să subliniez deschiderea Primăriei Municipiului Oradea pentru educarea elevilor din Oradea și nu numai, deoarece acest proiect se adresează tuturor elevilor din județul Bihor. Inspectoratul Școlar Județean desfășoară și alte proiecte, cu accent pe istoria locală. Ne dorim să atragem astfel tinerii și să îi educăm cu privire la istoria și cultura orădeană. Acest proiect va face cu siguranță mai atractive orele de istorie pentru elevi.”

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut