Știri

știri

iunie 12, 2024

Share:

Oradea sărbătorește bicentenarul nașterii lui Avram Iancu cu un concert folcloric

news-image

În acest an aniversar, cu mândrie și recunoștință, vom sărbători una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei noastre naționale: Avram Iancu – un lider de seamă al Revoluției de la 1848 din Transilvania, care prin curajul și determinarea sa, a devenit un adevărat model de patriotism și devotament pentru țară. La 200 de ani de la nașterea sa, Avram Iancu rămâne un simbol al luptei pentru dreptate, libertate și identitate națională.

Vă invităm să îl sărbătorim împreună în 23 iunie, de la ora 20:00, cu un concert folcloric susținut de unii din cei mai iubiți artiști români: Nicolae Furdui Iancu și grupul instrumental „Crai-Nou” (Alba-Iulia), Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Mirela Mănescu, Florica Zaha, Ana Almășana Ciontea, Marius Ciprian Pop, Antonela Ferche-Buțiu, Ciprian Roman, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Grupul de tulnicărese „Apuseni”, Taraful de la Vața.

Concertul va debuta în mod solemn cu sunetul tulnicului care va răsuna din Turnul Primăriei. Imediat după, tulnicăresele de pe scenă își vor începe spectacolul, acompaniate de ritmul sacadat al toacei. De asemenea, zece soldați în uniforme militare pașoptiste vor urca pe scenă la începutul și la finalul concertului.

Spectacolul din Piața Unirii va fi prezentat de Marius Ciprian Pop și acompaniat de orchestra „Rapsodia Bihoreană” – dirijor prof. Liviu Buțiu. Toacă – Cristian Strugar. Regie spectacol: prof. Liviu Buțiu.

Intrarea este intrare liberă.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Primăria Oradea, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Oradea, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” Oradea.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut