Știri

noiembrie 19, 2015

Share:

Patru străzi din cartierul Nufărul vor intra în modernizare anul viitor

news-image

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de azi, 19 noiembrie 2015, consilierii locali vor vota indicatorii tehnico-economici pentru patru străzi din zona Nufărul care vor intra în reabilitare în cursul anului viitor.

Aceste străzi sunt: Ciocârliei, Fluturilor, Liliacului – tronsonul între nr. 21 și strada Fluturilor, respectiv strada Petre Țuțea – tronson strada Măslinului-Erkel Ferenc.

Necesitatea și oportunitatea realizării acestor investiții au fost justificate în cadrul studiilor de fezabilitate elaborate, prin următoarele:
– asigurarea îmbunătățirii conexiunii cu rețeaua de străzi din municipiu;
– economisirea timpului de deplasare și a carburanților;
– reducerea costurilor de operare a autovehiculelor;
– îmbunătățirea capacității portante și a siguranței circulației;
– se va asigura un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort;
– ameliorarea condițiilor igienico-sanitare ale locuitorilor.

În urma lucrărilor de modernizare se va asigura posibilitatea de acces, în condiții optime, a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliţie etc.) și a mijloacelor auto pentru transportul școlar și public, totodată se vor asigura condiții sporite pentru scurgerea apelor pluviale, de pe drum și din zona drumului și se vor evita acumulările spontane de debite de apă.

Pentru realizarea acestor investiții, proiectantul a propus adoptarea unei structuri rutiere suple, deoarece astfel se oferă o soluţie viabilă printr-o investiţie la standarde europene în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor ce vor fi executate și se obține un strat rutier puternic, ce necesită o întreținere ulterioară simplă și puțin costisitoare. În același timp, această soluție nu permite ridicarea apei la suprafață și se poate da în circulație imediat după terminarea lucrărilor de etanșare și răcirea liantului.

Strada Petre Țuțea – tronson strada Măslinului-Erkel Ferenc, are lungimea carosabilului de amenajat de 223 ml, strada Ciocârliei are lungimea carosabilului de amenajat de 243 ml, strada Fluturilor are lungimea carosabilului de amenajat de 208 ml, toate cele trei străzi având două benzi de circulație, urmând ca lățimea părții carosabile să fie de 4 m, cu trotuare și spațiu verde pe ambele părți.

În cazul modernizării străzii Liliacului – tronsonul între nr. 21 și strada Fluturilor, lungimea carosabilului de amenajat este de 129,43 ml, având de asemenea două benzi de circulație, cu lățimea părții carosabile de 4 m, cu trotuare și spațiu verde pe ambele părți. Aici, conform proiectului de hotărâre, în zona intersecției cu tronsonul modernizat, se vor amenaja 8 locuri de parcare.

După ce consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici, Primăria Oradea avea trece la organizarea licitațiilor aferente lucrărilor urmând ca în primăvara anului viitor să aibă loc lucrările propriu-zise.

În atașament găsiți cele patru proiecte de hotăriri legate de investițiile propuse.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut