Știri

ianuarie 16, 2015

Share:

Poliţia Locală reaminteşte proprietarilor de câini obligaţiile care le revin

news-image

Poliţia Locală Oradea doreşte să atragă atenţia proprietarilor sau detinătorilor temporari de câini asupra faptului că, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 70/2014 privind regimul de deţinere al câinilor din alte rase decât cele prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.55/2002, au următoarele obligaţii, astfel:

  • este interzis accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii.
  • însoţitorii câinilor au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, vizat la zi, care atestă efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, precum şi identificarea şi înregistrarea în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.
  • însoţitorii câinilor au obligaţia de a curăţa excrementele produse de câinii lor în orice loc public (trotuare, drumuri publice, parcuri).
  • este interzisă creşterea şi întreţinerea câinilor pe domeniul public al municipiului Oradea.
  • accesul câinilor in locurile publice este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham.
  • deţinătorii de câini au obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
  • să asigure identificarea câinelui pe care îl deţine, prin implantarea unui microcip.

În perioada 01 – 16.01.2015, poliţiştii locali au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300 lei, persoanelor care nu au respectat prevederile H.C.L.70/2014, menţionate mai sus, iar 8 persoane au fost sancţionate cu avertismente scrise.

În continuare, pentru a reduce numărul sesizărilor, poliţiştii locali vor efectua verificări periodice în zonele unde proprietarii animalelor nu respectă regimul de deţinere a acestora.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut