Știri

octombrie 06, 2015

Share:

Poliţiştii locali au intensificat controalele conducătorilor auto care nu respectă normele de trafic greu

news-image

Patrula de Serviciu a Poliţiei Locale Oradea, formată dintr-un poliţist local de la Poliţia Locală şi un agent de poliţie de la Poliţia Municipiului Oradea, în paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalităţii privind ordinea şi liniştea publică, control comercial şi protecţia mediului, au intensificat acţiunile de verificare a conducătorilor auto care nu respecta prevederile H.C.L. 909 din 2009 modificată, privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Transportului Greu pe raza Municipiului Oradea.

Astfel, în perioada 01.09 – 02.10.2015, au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.800 lei, conducătorilor auto care circulau pe raza municipiului, fără a deţine la bordul autovehiculului autorizaţia de transport greu (exemplarul original valabil), iar 14 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2.300 lei, pentru staţionarea sau parcarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi materiale, a microbuzelor, autobuzelor şi autocarelor pe domeniul public precum şi pe trotuare, în parcuri, pe spaţii verzi, pe aleile cartierelor de locuit sau în alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate corespunzător în acest sens. Totodată, 20 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 4.700 lei pentru că au circulat cu autovehiculul, respectiv camionul de tip basculant, încărcat cu materiale sau produse care se pot împrăştia în timpul mersului, fără a fi acoperit cu prelată şi fără a avea oblon de închidere la spate.

Prin urmare, au fost aplicate un număr de 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.800 lei.

Pe viitor, poliţiştii locali vor continua verificările pe linie de circulaţie, vizaţi fiind conducătorii auto care încalcă normele legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, conform prevederilor H.C.L. 909 din 2009 modificată, privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Transportului Greu pe raza Municipiului Oradea.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut