Știri

iulie 06, 2016

Share:

Prima cursă charter din Tel Aviv a aterizat la Oradea

news-image

Pe Aeroportul din Oradea a aterizat azi prima cursă charter din Tel Aviv, aducând 125 de turiști din Israel. În această vară, compania Blue Air va opera 10 astfel de zboruri, la Oradea urmând să sosească în total în jur de 2000 de turişti din Israel.

Turiştii care au sosit azi vor sta la hotelul Double Tree by Hilton și Ramada din Oradea, precum și la hotelul President din Băile Felix şi vor beneficia de tururi organizate Oradea – Budapesta. Majoritatea turiştilor au ales să fie cazați în Oradea.

„Zborurile vor fi operate de Blue Air, urmând ca 2.000 de turişti israelieni să vină în acest an în Băile Felix şi Oradea şi să cheltuiască circa 1,8 milioane euro. Pachetele turistice sunt dedicate familiilor şi adulţilor. Principalele atracţii ale israelienilor sunt aquapark-urile, apele termale, centrul istoric restaurat al oraşului Oradea precum şi Parcul Naţional Munţii Apuseni”, a declarat Meidan Butnaru, directorul comercial Meshek Wings.

,,Rolul Asociației de Promovare a Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) a fost crucial, pentru că noi am inițiat discuțiile cu compania Meshek în toamna anului 2015 în cadrul Târgului Național de la București. După acel moment, au urmat două vizite ale reprezentanților companiei din Israel pentru a vedea dacă destinația este potrivită pentru piața din Israel. În primele luni ale lui 2016, C.E.O.-ul companiei Meshek a vizitat Oradea pentru a discuta detaliile pachetelor turistice cu hotelurile din Oradea și Băile Felix care au fost interesate de această colaborare.La scurt timp a fost anunțată decizia de a opera un număr de 10 zboruri charter, pentru început, din Tel Aviv către Oradea. Pentru a aduce cât mai mulți turiști în Oradea, Asociația a participat în primăvara acestui an la târgul de turism din Tel Aviv, cu scopul de a promova destinația Oradea – Băile Felix și de a aduce cât mai mulți pasageri pe aceste 10 zboruri”, a declarat Mihai Jurcă, directorul APTOR, care a amintit că rolul asociației este de a promova și de a fi interfața între tour-operatori și furnizorii locali de servicii turistice.

Din 6 iulie până în 31 august, la Oradea va ajunge săptămânal câte un aparat Boeing 737, care va aduce turişti din Israel. Compania Blue Air va opera zboruri externe charter, pe ruta Tel Aviv – Oradea – Tel Aviv, în fiecare zi de miercuri, până la finalul verii, aducând în total în sezonul de vară aproximativ 2000 de turiști israelieni.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut