Știri

martie 01, 2016

Share:

Primăria Oradea pregătește campania de plantări de primăvară

news-image

În cursul săptămânii trecute s-a adjudecat licitația pentru achiziția de arbori, necesari campaniei de plantări de primăvară derulate de Primăria Oradea.

Firma câștigătoare a licitației a fost Aquaplant SRL Oradea.

În total se vor achiziționa 188 de arbori la prețul de 196.976 lei (fără TVA). Perioada campaniei de primăvară derulată de Primăria Oradea este 1 aprilie – 30 aprilie 2016, dată care va fi corelată cu condițiile meteo de la acea vreme.

Toți arborii trebuie să fie prevăzuți cu baloți de pământ, să aibă înălțimea de minimum 4 metri, circumferința de minimum 26 cm, iar coroana formată pe cel puţin o treime din înălțime. Printre speciile de arbori se numără: pruni și peri ornamentali, salcâmi japonezi, tei, arțari și frasini.

Printre amplasamentele vizate se numără: B-dul Dacia (tronson între str. Transilvania și str. Podului), scuar str. Xenopol, str. Clujului, Centrul Civic (zona Billa, zona catedralei), Parc 1 Decembrie, Parc Mihai Viteazul, Parc Seleuș, Parc Salca, Parc I. C. Brătianu, Parc Ion Păun Pincio etc.

„Spre deosebire de anii trecuţi, Primăria Oradea a solicitat prin caietul de sarcini ca udarea celor 188 de arbori să se facă de firma câștigătoare pe o perioadă de doi ani de zile de la semnarea procesului verbal de recepţie a lucrărilor de plantare. Totodată, udarea se va face cu o frecvenţă de 3 ori /săptămână, cu excepţia zilelor când temperatura va fi mai mică de 5 grade sau a zilelor cu precipitații”, ne-a declarat Mircea Stejeran – şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut