Știri

iunie 29, 2015

Share:

Primăria Oradea reamintește cetățenilor obligația de a întreține spațiile verzi

news-image

Poliţia Locală Oradea şi Primăria Oradea doresc să reamintească cetăţenilor prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 429/2009 – privind Regulamentul de organizare, dezvoltare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiul Oradea, a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spaţii verzi, dar şi prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 725 din 2006 modificată – privind Regulamentul Serviciilor publice, parcurilor și zonelor verzi, norme specifice privind protecţia mediului.

Astfel, conform art. 8, din HCL nr. 429/2009, modificată, şi în conformitate cu prevederile art. 39 lit. b şi art. 40. lit a, din HCL nr. 725/2009, modificată:

1. asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a efectua, începând cu luna mai până în luna septembrie, în prima săptămână a fiecărei lunii menţionate, cosirea/ tăierea ierbii, din perimetrul imobilului pe care îl deţin, până la limita carosabilului.

2. persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a asigure o permanentă stare de curăţenie a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului;

Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.

Poliţia Locală Oradea va continua acţiunile de notificare, respectiv de sancţionare a persoanelor care nu se vor conforma.

Poliţia Locală doreşte să mulţumească cetăţenilor care s-au implicat în acţiunile de igienizare. Aceștia pot apela în continuare la Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea, la numărul de telefon 0259.969.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut