Știri

octombrie 30, 2017

Share:

Proiect: parcare supraterană în zona străzilor Iosif Vulcan și Aurel Lazăr

news-image

În conferinţa de presă de azi, 30 octombrie 2017, primarul Ilie Bolojan a prezentat un proiect privind o nouă parcare supraterană care urmează să fie realizată în zona străzilor Iosif Vulcan și Aurel Lazăr.

Ilie Bolojan a explicat că, în contextul în care strada Aurel Lazăr va deveni o stradă pietonală, lucrările urmând să înceapă anul viitor, mașinile nu vor mai putea parca pe această stradă. Totodată, pe strada Iosif Vulcan, de la fostul restaurant Oradea până la Casa Darvas, trotuarul urmează să fie dublat, iar locurile actuale de parcare vor fi relocate, pe zona respectivă urmând să fie amenajată o pistă de biclete și un trotuar pentru cei care vor să se ducă către muzeu și Parcul Libertății. Actualele locuri de parcare de pe strada Libertății urmează să fie şi ele desființate, această stradă urmând să devină, de asemenea, o zonă pietonală.

„Ne propunem să nu demolăm case nici pe str. Iosif Vulcan, nici pe str. Aurel Lazăr. Se vor folosi gangurile care există în prezent, cu anumite semne de prioritate, pentru că nu permit trecerea a două mașini în același timp” a spus primarul.

Parcarea supraterană va fi realizată vizavi de Casa Darvas, în spatele muzeului Iosif Vulcan, în așa fel încât să poate fi folosită cu acces atât din str. Vulcan cât și din str. Aurel Lazăr. Intrarea ar putea fi prin gangul Muzeului Iosif Vulcan, de unde o anexă va dispărea, iar ieșirea vizavi de Casa Darvas.

„Această lucrare va fi mai mică decât parcajul din spatele tribunalului, având între 100-150 de locuri de parcare și o înălțime de maxim 10 metri, și ar urma să se realizeze în paralel cu partea de străzi pietonale, în așa fel încât să nu existe probleme foarte mari legate de parcări”, a precizat primarul.

Studiul de fezabilitate aferent străzii Aurel Lazăr va fi prezentat la sfârșitul lunii noiembrie, iar la începutul anului viitor va fi finalizat și studiul de fezabilitate al prezentului proiect.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut