Știri

știri

mai 20, 2024

Share:

Pubelele și containerele de la blocuri, spălate și igienizate de operatorul de salubritate RER Vest

news-image

Operatorul de salubrizare RER Vest a demarat campania de spălare a recipientelor de colectare a deșeurilor din incintele asociațiilor de proprietari.

De luni până vineri, un utilaj special va trece pe la mai multe incinte, unde va spăla și igieniza fiecare pubelă sau container gol.

În perioada următoare, RER Vest va spăla și igieniza toate pubelele și containerele de la asociațiile de proprietari, în baza unei programări care cuprinde toate cele aproape 900 de incinte de colectare.

Autospeciala destinată acestei operațiuni va trece zilnic pe la mai multe incinte de colectare a deșeurilor. Autospeciala poate spăla fie un container, fie două pubele în același timp.  Procedura presupune golirea recipientelor de colectare, apoi spălarea cu apă caldă și o soluție specială a pubelelor sau containerelor, iar ultimul pas este dezinfectarea acestora.

Pentru a avea siguranța că toate pubelele sunt curate, vor fi spălate inclusiv recipientele destinate colectării deșeurilor reciclabile, adică cele galbene și verzi, chiar dacă acestea, dacă sunt respectate regulile colectării separate, ar trebui să fie curate și uscate.  

RER Vest le reamintește orădenilor care locuiesc la bloc că:

  • în containerele galbene se depozitează doar deșeuri reciclabile precum plastic, metal, hârtie și carton: PET-uri, cutii din carton, ambalaje din carton ale produselor alimentare, recipientele pentru șampon, gel de duș, golite și pliate sau strivite;
  • în recipientele verzi destinate ambalajelor din sticlă se depozitează doar borcane și sticle, clătite, fără capace din metal;
  • pubela maro este doar pentru deșeurile biodegradabile precum resturi de pâine, cereale, resturi vegetale, zaț de cafea, rămurele mărunțite, coji de ouă, hârtii umede, dar nu cu substanțe chimice;
  • containerul negru este pentru depozitarea deșeurilor reziduale precum veselă spartă, excrementele animalelor de companie, păr și blană, mucuri de țigară, produse de igienă, resturi de carne, oase și produse lactate, grăsimi și uleiuri – dacă nu se colectează separat.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut