Știri

martie 22, 2019

Share:

Se execută lucrări de modernizare pe încă trei străzi din municipiu

news-image

Primăria Oradea prin Direcția Tehică lucrează în acest moment la modernizarea a încă trei străzi din municipiu, respectiv strada Lăcrămioarelor, strada Caraiman și strada Martin Andersen Nexo – tronsonul cuprins între strada Ciprian Porumbescu și Podul Teodor Neș, toate aceste lucrări urmând să fie finalizate până în luna aprilie a acestui an.

Modernizarea străzii Lăcrămioarelor

Lucrările de modernizare a străzii Lăcrămioarelor au demarat la începutul lunii octombrie 2018 și vor fi gata până la finalul acestei luni. Lucrările sunt executate de asocierea S.C. DRUMURI BIHOR S.A. – lider asociere și executant și asociatul S.C. EDILDRUM CONSTRUCT S.R.L – proiectant.

Prețul contractului de lucrări este de 359.024,28 lei fără TVA.

Lucrările propuse în cadrul investiției sunt lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto; lucrări de canalizare pluvială și lucrări de semnalizare rutieră.

Până în acest moment, lucrările au fost realizate în proporție de 90%.

Modernizarea străzii Caraiman

Lucrările de modernizare a străzii Caraiman au demarat la sfârșitul lunii septembrie 2018 și vor fi gata până la finalul acestei luni.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C. ASOCIEREA GENERAL STANDARD ANTREPRENOR GENERAL S.R.L. – lider asociere și executant și asociatul S.C. CENTRUL DE PROIECTARE DRUM EXPERT S.R.L – proiectant.

Valoarea contractului de lucrări este de 187.767,36 lei fără TVA.

Lucrările propuse în cadrul investiției sunt: lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto; lucrări de canalizare pluvială; lucrări de semnalizare rutieră și amenajarea de spații verzi.

Până în acest moment lucrările au fost realizate în proporție de 90%.

Modernizarea străzii Martin Andersen Nexo și regenerarea urbană a zonei

Lucrările de modernizare a străzii Martin Andersen Nexo – tronsonul cuprins între strada Ciprian Porumbescu și Podul Teodor Neș au demarat în data de 11 februarie 2019 și urmează să fie gata până la mijlocul lunii aprilie.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C. DRUM ASFALT S.R.L.- lider asociere și executant și asociații SC TRAMECO S.A, S.C. DRUMURI BIHOR S.A și S.C. PROEXCO S.R.L.

Prețul contractului de lucrări este de 317.127,75 lei fără TVA

Lucrările propuse în cadrul investiției sunt: lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, parcări, trotuare și accese auto; lucrări de racordare la canalizarea pluvială; lucrări de semnalizare rutieră și amenajare de spații verzi.

Până în acest moment s-a realizat săpătura la partea carosabilă și la trotuare, lucrările de stabilizare cu var fiind executate pe 70% din suprafața părtii carosabile, montarea bordurilor la carosabil în procent de 50% și a stratului de balast 10%, montarea bordurilor la trotuare în procent de 50% și amenajarea acceselor pe partea stângă a străzii.

În prezent se lucrează la pregătirea platformei drumului în vederea finalizării stabilizării cu var, la realizarea stratului de balast, respectiv la finalizarea montării bordurilor atât la carosabil, cât și la trotuar.

După finalizarea modernizării străzii Martin Andersen Nexo și după montarea unui gard de protecție la limita cu calea ferată din apropiere, se va pregăti un plan de regenerare urbană a zonei.

Prin această regenerarea urbană se dorește crearea unui spațiu verde cu arbori și alei pietonale, care să fie în beneficiul locuitorilor din această zonă.

În atașament găsiți o galerie foto.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut