Știri

ianuarie 29, 2015

Share:

Servicii de suflet la ASCO

news-image

D-na Arina Moș, directorul Administraţiei Social Comunitare Oradea (ASCO), a prezentat azi, 23 ianuarie 2015, raportul de activitate al administraţiei pe anul 2014.

Conform spuselor d-nei director, una dintre cele mai mari realizări ale ASCO este faptul că administrația se poate mândri pe plan naţional cu titlul „Instituția anului 2013″ în asistență socială, premiu câștigat în cadrul festivității de decernare a premiilor pentru performanța și excelența celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea asistenței sociale din România.
Arina Moș a menționat că pentru titlul „Instituția anului 2013″ au candidat 25 de instituții, ASCO obţinând premiul la această secțiune.
În luna octombrie 2013, s-a deschis noul centru de relații cu publicul în cadrul ASCO, cetățenilor punându-li-se la dispoziție un spaţiu adecvat şi suficient de mare, care a preluat întreaga activitate de relaţii cu publicul a instituţiei. Datorită existenței noului centru, a fost facilitat accesul cetăţenilor la serviciile oferite de ASCO, a subliniat d-na Arina Moș, care a menționat că serviciile oferite trebuie să fie servicii cu suflet, care să vină în ajutorul cetățenilor. Prin intermediul acestui centru, s-a redus timpul de prelucrare a solicitărilor cetățenilor, astfel că, în prezent, ancheta socială se efectuează în maximum zece zile, iar adeverințele se eliberează pe loc sau în cel mult o zi. În anul 2014, au fost înregistrate 45.634 de documente prin care s-au solicitat/acordat diferite servicii și beneficii cetățenilor din municipiul Oradea.

În ceea ce privește eficientizarea Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie, una dintre investițiile majore la nivelul acestuia este reabilitarea în anul 2014-2015 a Creşei nr. 2 „Piciorușe Vesele”, a cărei activitate a fost suspendată până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. Conform spuselor Arinei Moș, în Oradea momentan nu este lipsă de locuri la creșe, în toate cele 13 creșe care funcționează în municipiu condițiile sunt conforme cu standardele europene, iar copiii beneficiază de o educație și supraveghere de calitate.

În cursul anului trecut, ASCO a asigurat funcționarea în continuare a celor două unituri dentare care au fost instalate în anul 2013 la cabinetul stomatologic din cadrul Colegiului Național Mihai Eminescu, respectiv la cabinetul stomatologic din cadrul Liceului Teoretic Aurel Lazăr, acestea deservind toți elevii din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Oradea.

„Administrația Socială Comunitară Oradea propune pentru anul 2015, alături de continuarea acestor programe, reducerea timpului de prelucrare a solicitărilor cetățenilor, astfel încât acordarea serviciilor și beneficiilor sociale să se realizeze eficient, creșterea calității serviciilor sociale care să determine creșterea gradului de independență a beneficiarilor, revitalizarea Centrului Unic de Voluntariat pentru promovarea voluntariatului în domeniul social, promovarea responsabilității sociale corporatiste, creșterea calității serviciilor socaile acordate persoanelor fără adăpost cazate în azilul de noapte, precum și dezvoltarea dialogului cu sectorul ONG care activează în plan social și dezvoltarea parteneriatului în funcție de nevoile sociale existente”, a declarat Arina Moș în cadrul conferinței.

Alături de cele menționate mai sus, ASCO a derulat anul trecut şi alte programe: a distribuit ajutoarele alimentare prin programul POAD, au fost efectuate 1180 de transporturi ale persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul ASCO, a fost organizată Ziua Persoanelor vârstnice, în cadrul căreia au fost serviți cu o masă caldă aproximativ 100 de vârstnici, iar în cadrul acțiunii „Prânzul pe roți pentru oamenii străzii”, în perioada decembrie 2013 – martie 2014, au fost împărțite 1800 de porții de hrană caldă și ceai persoanelor fără adăpost. Totodată, în anul 2014 au fost acordate și 11 subvenții pe baza Legii 34/1998 asociațiilor și fundațiilor care înființează și administrează unități de asistență socială în Oradea.

Raportul prezentat în cadrul conferinței privind activitatea ASCO în anul 2014 îl găsiţi în ataşament.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut