Știri

decembrie 12, 2018

Share:

Sprijin pentru oamenii fără adăpost

news-image

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, cu sprijinul Poliţiei Locale, identifică în această perioadă persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Oradea pentru a-i înştiinţa şi a-i îndrepta spre Adăpostul de Noapte de pe str. J. Gutenberg nr. 8.

Astfel, o echipă mixtă compusă din asistenţi sociali ai DAS Oradea şi poliţişti locali distribuie fluturaşi informativi privind serviciile oferite în cadrul Adăpostului de Noapte pentru a le oferi un adăpost persoanelor, care, din diferite motive, trăiesc pe străzi sau în locuinţe improvizate.

Administraţia publică locală sprijină această categorie vulnerabilă prin asigurarea dreptului la asistenţă şi protecţie socială, Adăpostul de Noapte venind în sprijinul oamenilor străzii.

Cei care ajung aici beneficiază de cazare în cele 2 corpuri de clădire și cele 5 containere din incinta Adăpostului, dotate cu duşuri şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, îmbrăcăminte curată şi, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

Peste zi, în Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, respectiv J. Gutenberg nr. 8, în cadrul unui protocol de colaborare cu Asociaţia Smiles, oamenii străzii beneficiază de o serie de activităţi de socializare: sărbătorirea zilelor de naştere, vizionarea de filme şi documentare, alese în funcţie de aria lor de interes şi consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă.

În vara acestui an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, Adăpostul de Noapte a fost reabilitat şi dotat cu obiecte din oţel inoxidabil, de uz intens.

Revenim pe această cale şi rugăm comunitatea locală să anunţe la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc persoane fără adăpost, expuși temperaturilor scăzute.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut