Știri

știri

martie 04, 2024

Share:

Expoziție imersivă „Sunetul naturii” la Casa Darvas – La Roche

news-image

Casa Darvas – La Roche va fi pe toată durata lunii martie gazda expoziției imersive „Sunetul Naturii”. O experiență educațională despre flori, păsări și artă plastică, inspirată din detaliile definitorii ale stilului Art Nouveau. Elementul de noutate al expoziției îl constituie prezentarea păsărilor exotice în colivii ornate cu elemente decorative, penajul colorat și trilurile acestora exprimând bucuria primăverii. Toate aranjamentele florale prezente cu această ocazie în Casa Darvas – La Roche au fost create de artiști florali care vor înmiresma săptămânal atmosfera cu flori proaspete, iar decorul expoziției este completat cu instrumente muzicale puse la dispoziție de către Filarmonica de Stat Oradea.

Într-un mod pe cât de discret, pe atât de spectaculos, va fi prezentat în vitrina de epocă din hol unul dintre cele mai emblematice seturi de porțelan din lume, comandat de familia Rothschild, produs de celebra casă Herend, reprezentând o bogată microfaună de insecte, dar și perechi de păsări care se joacă cu bijuterii în copaci. Experiența imersivă din casă este dată și de coloana sonoră aleasă și anume o lucrare interpretată la orgă monumentală care reproduce ciripitul păsărilor.

Conceptul creat de echipa Oradea Heritage a fost completat, conturat și adaptat încăperilor astfel încât materialele folosite să nu afecteze interiorul sau obiectele și să poată fi refolosite și în alte obiective turistice. Contractul de servicii a cuprins furnizarea materialelor de bază, florile și decorul, suma totală fiind de 35.100 lei, unde este inclus și serviciul de întreținere a plantelor pe o perioadă de 30 de zile.

Program de vizitare

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10-18. Costul biletului este de 15 lei/adult și 5 lei copil/elev/student.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut