Știri

octombrie 13, 2015

Share:

Termoficare SA va începe furnizarea agentului termic în 20 octombrie

news-image

Având în vedere că temperaturile vor creşte începând de mâine, furnizarea agentului termic va începe doar cu data de 20 octombrie, au anunţat reprezentanţii S.C. Termoficare Oradea S.A, în cadrul conferinţei de presă de azi. În şcoli şi spitale, se asigură însă de pe acum agentul termic.

În cadrul conferinţei, administratorul societății, Stănel Necula și directorul Mihai Cabai au prezentat stadiul în care se găseşte societatea din punct de vedere al pregătirilor pentru iarnă, modul în care lucrările de reabilitare la reţelele de termoficare vor influenţa încălzirea cu agent termic a zonelor respective, dar şi soluţiile propuse de S.C Termoficare S.A pentru rezolvarea tuturor inconvenientelor.

„Așa cum ne arată prognoza meteo, de mâine temperaturile încep să crească. Dacă am porni acum căldura, ar însemna să înregistrăm un cost suplimentar, cost pe care l-ar suporta și cetățenii, mai mult sau mai puțin justificat, având în vedere creșterea valorii temperaturii începând de miercuri. Prin urmare, am decis ca data de punere în funcțiune a sistemului de încălzire a orașului să fie data de 20 octombrie”, a spus administratorul Termoficare SA, d-l Stănel Necula.

Furnizarea agentului termic a început totuşi mai devreme pentru spitale, şcoli, grădiniţe şi instituţii publice, acolo unde stadiul lucrărilor o permite. Cetăţenii arondaţi d.p.v. al furnizării agentului termic zonelor în care se află acestea vor beneficia şi ei de căldură.

În prezent, se lucrează la reabilitarea rețelelor de termoficare în trei zone mari ale orașului: Magistrala I (Zona B-dului Dacia – Calea Borșului), Magistrala III (intrarea în oraș dinstre UAMT) și zona Louis Pasteur – B-dul Magheru – str. Gh Doja. Pentru zona Magistrala I, s-a găsit soluția ca alimentarea cu energie termică să se facă pe cale inversă, astfel încât situația va fi rezolvată din punct de vedere al încălzirii. Pentru zona de lucru Magistrala III, situația se va remedia în 2-3 zile. Pentru zona Louis Pasteur – B-dul Magheru – str. Gh Doja, lucrările la rețele sunt întârziate, iar în momentul pornirii agentului termic, acesta va funcționa la cote de avarie, la o presiune mai joasă.

„Pentru această ultimă zonă, se așteaptă emiterea unui aviz din partea Poliției Rutiere pentru o regândire a traficului, care îngreunează, momentan, lucrările la rețele”, a completat administratorul societății, dl. Stănel Necula.

Până la sfârșitul acestui an, vor fi reabilitaţi în întregime cei 17,5 km de rețea, prevăzuţi în prima etapă a proiectului de reabilitarea a reţelei de termoficare. Gradul de finalizare a lucrărilor este în prezent de 95%, ceea ce înseamnă peste 16 km.

Termoficare Oradea anunță și pregătirea procedurilor pentru punerea în funcțiune a unui sistem informatic de citire a contoarelor, care va fi realizat de firma Elsaco. În acest sens cetățenii trebuie să știe că cei care le vor bate la ușă trebuie să le prezinte legitimația de lucru și ecusonul. Telefonul consumatorului: 0800.070.800 le stă la dispoziție pentru orice problemă.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut