Știri

septembrie 21, 2017

Share:

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ ”SPI RIT UAL”

news-image

Asociația Internațională „Euro Foto Art” organizează, în parteneriat cu Primăria Oradea – Administrația Cetății și Orașului Oradea, o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică, intitualată „SPI RIT UAL” al cărei vernisaj va avea loc vineri, 22 septembrie 2017, ora 17:00, la secție de Istorie a Muzeului Cetății și Orașului Oradea, în prezența artistului Imre Zoltán.

Organizatorii evenimentului îi invită la acest eveniment pe toți iubitorii artei fotografice. Expoziția va fi vernisată de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

De această dată, pe simezele sălilor de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” vor fi instalate fotografiile alb-negru și color realizate de artiștii fotografi dr. Hoppál Mihály și Imre Zoltán din Oradea.

Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, în preambulul ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10 octombrie 2017, când de la ora 16:00 va avea loc festivitatea de închidere a expoziției în prezența ambilor artiști.

Fotografiile expuse prezintă într-un mod deosebit imagini fotografiate în Siberia, Kathmandu Nepal și regiunile din Himalaya, surprinzând viața din mănăstiri, peisaje din Anapurna, imagini de la ceremoniile şamanice din Siberia, dar şi ale călugărilor din mănăstirile din regiunea Mustang – Himalaya etc.

Artistul fotograf dr. Hoppál Mihály s-a născut în data de 31 octombrie 1942, în Kosice (SL). În prezent este cercetător al Institutului de Cercetări Umaniste și de Etnogafie al Academiei de Științe Maghiare, care studiază şamanismul tradițional și formele lui moderne, mitologia și medicina populară. În perioada anilor 1998 – 2010, a fost fondatorul Institutului European de Folclor și director al instituției. În prezent este președinte al Societății Religioase Maghiare a Societăților, distins cu titlul profesor „Emeritus” și „Pitrè”.

Artistul plastic și fotograf Imre Zoltán s-a născut în data de 8 august 1976, este antropolog cultural, muzeograf și director al Muzeului Memorial „Ady Endre” din Oradea. Domeniile sale de cercetare sunt literatura maghiară din secolul XX, tradiția orală din Asia Centrală și Tibetul de Vest și religia bon. În prezent lucrează la doctoratul său, munca lui de cercetare în teren fiind ținutul Himalaya. Cu lucrările sale de artă plastică și artă fotografică a participat la diferite manifestări internaționale și naționale. Din anul 2017 este membru activ al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut