Știri

septembrie 18, 2017

Share:

Viceprimarul Florin Birta a semnat azi acordul de asociere pentru realizarea drumurilor de legătură Oradea – Sîntandrei și Oradea – Oșorhei

news-image

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 18 septembrie 2017, alături de primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuș și de primarul comunei Oșorhei, Ioan Pop, o conferință de presă în care a avut loc semnarea acordului de asociere între Primăria Oradea și Primăria Sîntandrei, pe de o parte, și între Primăria Oradea și Primăria comunei Oșorhei, pe de altă parte, în vederea realizării drumurilor de legătură Oradea – Sântandrei și Oradea – Oșorhei.

La conferința de presă a participat și Adrian Foghiș, directorul Zonei Metropolitane Oradea.

„În planul de dezvoltare al municipiului pentru perioada 2016-2020, unul dintre puncte se referă la realizarea drumurilor de legătură: Oradea- Sîntandrei și Oradea – Oșorhei. Azi anunțăm faptul că semnăm acordul de asociere între Primăria Oradea și primăriile celor două comune, obiectul acestei asocieri fiind proiectarea și modernizarea celor două drumuri. Prin aceste proiecte urmărim fluidizarea traficului prin decongestionarea drumului județean 797. De menționat, că fiecare unitate administrativ-teritorială va asigura finanțarea pentru partea de drum din raza sa administrativă”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Pentru drumul de legătură Oradea – Oșorhei, azi a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate, urmând organizarea licitației pentru proiectare și execuție. În ceea ce privește drumul de legătură Oradea – Sîntandrei, astăzi a fost lansată procedura de achiziție a studiului de fezabilitate, urmând semnarea contractului, iar apoi demararea procedurii de licitație.

Proiectarea și execuția celor două drumuri de legătură metropolitane este delegată Zonei Metropolitane Oradea (ZMO).

Bugetul necesar pentru achiziția publică a proiectării și execuției drumurilor de legătură metropolitane va fi transferat către ZMO de către membri, din bugetele proprii (defalcat pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, conform documentațiilor tehnice corespunzătoare tronsonului de drum aflat pe raza teritorială a fiecărui unități în parte).

Asocierea unității administrativ teritoriale Oradea și Oșorhei are ca scop promovarea, proiectarea și execuția obiectivului de investitii „Modernizarea drumului de legătură de aprox. 3,6 km între Podgoria (Oradea) – Fughiu (Oșorhei).” Din cei 3,6 km de drum, pe teritoriul municipiului Oradea sunt 1,9 km, iar pe teritoriul comunei Oșorhei sunt 1,7 km.

Asocierea unităților administrativ teritoriale Oradea și Sîntandrei are ca obiect promovarea, proiectarea și execuția obiectivului de investitii „Construcția unui drum de legătură de aprox. 2,8 km între centura municipiului Oradea (strada Cazaban) și comuna Sîntandrei (strada Râturi).” Din totalul de 2,8 km de drum, 1,8 sunt pe teritoriul municipiului Oradea și 1 km pe teritoriul comunei Sîntandrei.

În atașament găsiți materialul ZMO și două hărți cu drumurile de legătură.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut