Știri

septembrie 13, 2016

Share:

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat situaţia lucrărilor la reţelele de termoficare

news-image

Viceprimarul Mircea Mălan a susţinut azi, 13 septembrie 2016, o conferinţă de presă în teren cu privire la situaţia lucrărilor de reabilitare a reţelelor de termoficare din municipiul Oradea.

În cursul conferinţei de presă s-a putut constata stadiul lucrărilor la magistralele de termoficare de pe str. Tudor Vladimirescu, str. Gen. Magheru şi str. Mihai Eminescu.

„În Oradea există 10 şantiere deschise pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. Credem că cel mai important proiect al oraşului este reabilitarea sistemului centralizat de termoficare, motiv pentru care am decis că investiţiile trebuie continuate. Dacă în etapa I s-au reabilitat 17,5 km de reţele magistrale, în etapa a II-a sunt vizaţi alţi 20,28 km. Valoarea totală a proiectului este de 33, 5 milioane euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% contribuţia oraşului. E important că am învăţat din experienţa lucrărilor anterioare şi am decis ca lucrările să se desfăşoare doar pe perioada verii. Astfel, urmează ca, până la 15 octombrie, toate lucrările să fie finalizate, după care în primăvara anului viitor, după oprirea agentului termic, lucrările să continue”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările la reţele sunt executate de asocierea de firme: S.C Energomontaj S.A – sucursala Timişoara, S.C Elsaco Electronic SRL, S.C Isoplus România SRL – SC ISPE S.A. Menţionăm că din şapte municipii în care se derulează astfel de investiţii, Oradea este singurul oraş în care lucrările au început deja.

Investiţiile în reţelele de termoficare se fac pe toată raza oraşului Oradea, începând din incinta CET, până pe străzile Buzăului, W. Shakespeare, Piaţa Creangă, Mihai Eminescu, Gen. Magheru, Tudor Vladimirescu, Mihai Viteazul, Sucevei, Constantin Noica, Eforiei, Alexandru Andriţoiu etc.

În încheierea conferinţei, viceprimarul Mircea Mălan a precizat: „Sunt lucrări complexe, care se desfăşoară sub trafic. Am încercat să lucrăm pe câte o singură bandă, pentru a nu bloca total circulaţia. Ne cerem scuze orădenilor pentru disconfortul pe care aceste lucrări le generează. Aceste investiţii ne vor ajuta să reducem pierderile din sistem şi să avem în final un sistem de termoficare eficient, să reducem costurile pentru mentenanţă şi intervenţiile la avarii. Totodată, aceste investiţii ne vor ajuta să asigurăm o calitate mai bună a agentului termic şi a apei furnizate şi totodată vor avea un impact important în ceea ce priveşte reducerea poluării, reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă prin reducerea consumului de combustibil”.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut