Știri

iunie 26, 2017

Share:

Vizitatori din Ucraina la Primăria Oradea

news-image

Primăria Oradea a primit azi vizita unui grup de 50 de persoane din Ucraina, aflat în Oradea în cadrul unui proiect cultural-educativ transfrontalier. Proiectul se intitulează „Învățământ și generozitate – cunoașterea, valorificarea și păstrarea tradițiilor culturale ale României și Ucrainei, prin organizarea de tabere de elevi și cadre didactice”. Anul acesta se marchează 15 ani de colaborare cultural-educativă cu comunitatea românească minoritară din dreapta Tisei (Ucraina). Tabăra școlară cultural-educativă organizată la Oradea are scop de acomodare, familiarizare și integrare a celor cincizeci de participanți (elevi, cadre didactice și însoțitori), la viața social-culturală din patria mamă, din Oradea în mod special.

Grupul de vizitatori a fost primit azi în sala mare a Primăriei de către viceprimarul Florin Birta, care a ținut să le mulțumească pentru vizită și i-a asigurat de tot sprijinul și aprecierea primăriei: „Ne bucurăm de prezența dumneavoastră în fiecare an. Oradea este un oraș în care fiecare se simte acasă, este un oraș multicultural, în care respectăm etnia și cultura fiecăruia, și tocmai de aceea organizăm evenimente dedicate comunităților din oraș și am reabilitat bisericile tuturor cultelor, fie că vorbim de biserici ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice și Sinagoga evreiască. Vă asigur de tot sprijinul nostru și de faptul că veți fi bine primiți de fiecare dată în orașul nostru”, le-a spus Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Vizitatorii vor rămâne în Oradea până în 30 iunie, când vor participa la o manifestare de comemorare a consulului general dr. Mihai Marina, până atunci urmând să viziteze orașul și obiectivele turistice.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut