Știri

aprilie 08, 2015

Share:

Vremea rea nu i-a împiedicat pe copii să viziteze şi azi în număr mare Turnul Primăriei

news-image

Numeroși copii de la mai multe unități de învățământ din Oradea, din alte localități ale județului Bihor, dar și din județul Satu Mare au vizitat azi, 8 aprilie 2015, Turnul Primăriei Oradea în cadrul Programului “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor, ca organizaţie ce desfăşoară activităţi de promovare a monumentelor istorice şi administrator al obiectivului turistic Turnul Primăriei Oradea, s-a alăturat programului “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, stabilit conform Ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru perioada 6 – 10 aprilie 2015.

Astfel, aproximativ 200 de copii de la Școala din Sântimbreu, de la Școala generală din Satu Mare, de la Școala Dimitrie Cantemir – Oradea, Școala generală nr. 16, Școala Oltea Doamna, Școala Ion Bogdan, Școala Szacsvay Imre au vizitat azi, 8 aprilie, Turnul Primăriei Oradea.

Reamintim că obiectivul Turistic “Turnul Primăriei Oradea” este deschis vizitatorilor până vineri, 10 aprilie, în intervalul orar 9:00 – 16:00. Tariful pentru biletul de acces este de 1 leu/vizitator.

Elevii au posibilitatea să viziteze în continuare expoziția organizată în Turnul Primariei Oradea, care este dedicată împlinirii a 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial şi a 70 de ani de la eliberarea Oradiei, precum şi expoziţia intitulată „Arta în tranşeele primului război mondial”.

În cadrul expoziției Studioul de Arte Plastice al Armatei București, condus de artistul Valentin Tănase, prin aportul artiştilor plastici ai studioului Marcel Chiţac, Cătălin Gadei, George Grigorescu, Bela Kromer, Valentin Macarie, Albin Stănescu, sunt prezentate peste treizeci de lucrări inspirate atât din momentele de glorie ale ostaşilor români din timpul ducerii bătăliilor, cât şi din viaţa de zi cu zi a celor aflaţi sub arme, în tranşee, în repaus, sau în pregătirea pentru acțiunea de luptă. Sunt prezentate în portrete sugestive figuri şi personalităţi emblematice ale epocii: regele Ferdinand I şi regina Maria, generali, ofiţeri şi simpli militari, fie deveniţi eroi, fie rămaşi anonimi, a căror jertfă a stat la temelia victoriei finale.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut