Știri

noiembrie 17, 2015

Share:

860 tone de deșeuri colectate în campania de curățenie de toamnă, organizată de Primăria Oradea

news-image

Primăria Oradea a încheiat recent campania de curățenie de toamnă.

Această acțiune a fost organizată în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea, dar și în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 2 din 8 ianuarie 2015 privind aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare din Municipiul Oradea pentru perioada 2015-2025.

Campania de curățenie s-a desfășurat în perioada 28 septembrie – 7 noiembrie 2015. „Acum, la finalul campaniei, aducem la cunoștință faptul că s-au colectat 860 de tone de deșeuri numai de pe raza municipiului Oradea”, a spus Ionel Ban, director producție S.C. RER Ecologic Service.

În cadrul campaniei „Curățenie generală de toamnă”, s-au colectat obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri etc), precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cvartalelor și zonelor de locuit din municipiul Oradea.

Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A a amplasat, în perioada planificată, în funcţie de zonă, containere metalice în punctele stabilite pentru colectarea deșeurilor și obiectelor de uz casnic și gospodăresc.

„Campania de curățenie a fost una reușită, cetățenii s-au familiarizat deja cu acestă acțiune a Primăriei Oradea și, spre deosebire de anii precedenți, nu am mai avut probleme cu nerespectarea locurilor de depozitare a deșeurilor. Menționez că această campanie va continua și anul viitor, când vom relua acțiunea de curățenie generală primăvara și toamna”, a spus Mircea Stejărean, șef Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea.

După expirarea perioadei de curăţenie 28 septembrie -7 noiembrie 2015, respectiv a perioadei de colectare conform planificării pe zone, dacă se vor constata depozitări de deșeuri pe spațiile pe care le dețin, asociațiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea, transportul şi depozitarea acestora de către SC RER Ecologic Service Oradea SA, operatorul licenţiat să presteze această activitate pe raza municipiului Oradea, iar persoanele surprinse că depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public vor fi sancționate conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut